Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  У Димитровграду поништен Јавни позив за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2018. години
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

06. 02. 2018.

Аутор: П. Виденов Извор: far.rs

У Димитровграду поништен Јавни позив за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2018. години

Председник општине Димитровград Владица Димитров 5. фебруара донео је решење којим се поништава Јавни позив за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2018. години, објављено је на званичном сајту општине Димитровград.

Како је наведено у образложењу, председник општине је 4. јануара 2018. године расписао Јавни позив за суфинансирање пројеката и у складу са Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања именовао стручну Комисију за оцену пројеката и израду предлога о расподели средстава у саставу – Зорица Милев (самостална кандидатура), Миодраг Миљковић (испред Друштва новинара “Ниш”) и Слађана Алексић (испред ПРОУНС-а).

Комисија је 26. јануара и 2. фебруара извршила оцену пристиглих пројеката и сачинила предлог о расподели средстава са образложењем који су потписала само два члана комисије – Миодраг Миљковић и Слађана Алексић, али не и председница комисије Зорица Милев.

Милева је 5. фебруара поднела оставку на место председника Комисије из разлога, како је наведено у образложењу, што на основу дугогодишњег искуства сумња да би предложена расподела средстава задовољила јавни интерес у области јавног информисања.

Како је Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања прописано да предлог Комисије о расподели средстава потписује сваки члан Комисије и како је Зорица Милев поднела оставку на место председника комисије и није потписала предлог о расподели средстава, председник општине Димитровград Владица Димитров донео је решење којим се поништава овај Јавни позив.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси