Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Јовић: Све паре даћемо телевизијама, и то на два конкурса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

23. 01. 2018.

Извор: Врањске

Јовић: Све паре даћемо телевизијама, и то на два конкурса

Планирана средства из буџета Града Врања за суфинансирање пројеката из области јавног информисања у 2018. години су 17 милиона, и то 13,5 милиона за телевизију, и 3,5 милиона за остале медије, саопштила је Зорица Јовић, портпарол Градског већа.

- Ове године ће се расписати два јавна позива. Један јавни позив за суфинансирање пројеката за производњу медијских садржаја путем телевизије и један јавни позив за производњу медијских садржаја за штампане медије, интернет, радио и новинске агенције – каже Јовићева.

На данашњој седници, истиче, донета је само одлука о врсти конкурса, док ће на следећој седници бити расписан и јавни позив, односно конкурс.

- Истовремено ће бити расписана оба конкурса. Досад нисмо користили овакву могућност. Министарство информисања ради на такав начин, одвојено, што закон омогућава. Онда смо се и ми одлучили ове године за тако нешто, попут министарства – објашњава Јовићева.

На питање новинара због чега телевизија добија четири пута већи износ од свих осталих медија, Јовићева је рекла да је „то у суштини због већих трошкова“.

- Сложићете се са тим да веће трошкове имају телевизије него што имају портали или било који други медији – рекла је Јовићева.

На конференцији је, на крају, закључено, да и поред четири пута добијеног већег износа у односу на друге медије, телевизије ће, с обзиром на то да имају и своје портале, по закону о медијима моћи да конкуришу и за портале.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси