Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Опозиција: У буџету Крагујевца ни динар за конкурсно финансирање медија 2018. године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

21. 12. 2017.

Извор: Бета

Опозиција: У буџету Крагујевца ни динар за конкурсно финансирање медија 2018. године

Скупштина Града Крагујевца је данас донела градски буџет за 2018. годину у којем нису планирана средства за пројектно финансирање медијских садржаја путем конкурса, чиме је прекршен закон, оценила је опозициона одборничка група "Шумадијска регија - Покрет слободних грађана".

Шеф те групе Бојан Стојадиновић је казао да су градјани Крагујевца изабрали власт да располаже њиховим финансијама, али не "по свом ћефу", него поштујући законе.

"Закон каже да свака локална самоуправа мора да издвоји одредјени проценат буџета за пројектно суфинансирање медијских садржаја", рекао је Стојадиновић.

Додао је да Крагујевац последње три године није "ни динар дао за ту законом обавезну ставку" и да не планира ни да 2018. године дође до неке промене.

"Вероватно ће Крагујевац бити једини град у Србији који не финансира медије по законима о јавном информисању и медијима", рекао је Стојадиновић

Буџетом за 2018. годину предвиђено је 26 милиона динара за унапређивање јавног интереса у области јавног информисања, а од тога је 21 милион за финансирање јавних нефинансијских институција, а пет милиона за услуге по уговору.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси