Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Погледајте предлог Општине Бор за 2018. годину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

20. 12. 2017.

Извор: istmedia.rs

Погледајте предлог Општине Бор за 2018. годину

Чланови општинског већа СО Бор, на сутрашњој седници расправљаће о усвајању Извештаја о извршењу буџета у периоду јануар-септембар 2017. године, али, што је још важније, о предлогу буџета за 2018. годи

Предлог буџета општине, процене прихода, расхода и давања, можете преузети и на линку ОВДЕ.

У најкраћем, пројектовани буџет за 2018. годину износи 1.858.419.704 динара, што је у односу на други ребаланс у 2017. години мање за 25 процента, односно за око 470 милиона динара. Дефицит у буџету за 2018. годину предвиђен је у износу од 84,4 милиона динара.

У структури укупних расхода и издатака највеће учешће имају куповина роба и услуга (стални трошкови, трошкови путовања, услуге по уговору, специјализоване услуге, текуће поправке и одржавање и материјал) у износу од око 515 милиона динара или 26,5 процента укупног буџета. Расходи за запослене (плате, накнаде и додаци, социјални доприноси на терет послодавца, накнаде за превоз са посла и на посао, награде-јубиларне и додатак изабраним лицима) планиран је у износу од око 381. милион динара, односно 19,6% укупног буџета.

Када је реч о издвајању новца за суфинансирање медијских садржаја, у нацрту буџета представљен је износ од пет милиона динара, али ће по свему судећи за те намене бити издвојено свега 10 процента, односно 0,03 процента. Овим издвајањем ће се Бор, по издвајању новца за медијске садржаје од јавног интереса, сврстати у ред просечне месне заједнице у Србији.

Подсећамо да је препорука медијских организација (НУНС, УНС, АНЕМ, ЛП, АОМ) да се за суфинансирање медија из буџета издвоји два посто за медије.

На сутрашњој седници општинског већа, међу тачкама дневног реда наћи ће се још и предлзи о изменама Одлуке о локалним комуналним таксама, финансирању примарне здравствене заштите, предлог кадровског плана Општинске управе, као и предлог о измени Одлуке о праву на бесплатан превоз на градским и приградским линијама на подручју општине Бор.

Биће речи још, између осталог, и о измени Одлуке о давању у закуп спортских објеката у јавној својини и изменама Одлуке о изради Плана генералне регулације туристичког подручја Стол и туристичког комплекса Црни врх.

На дневном реду наћи ће се и предлог Решења о давању сагласности на Програме пословања јавних предузећа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси