Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  У буџету за 2018. годину 715 милиона динара више за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

18. 12. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

У буџету за 2018. годину 715 милиона динара више за медије

У буџету Републике Србије за 2018. годину који је у четвртак усвојила Народна скупштина, за медије је издвојено 5,4 милијарди динара што је за 715 милиона динара више него у 2017. години. Највеће повећање у износу од 500 милиона динара планирано је за нову зграду Радио – Телевизије Војводине (РТВ).

За финанирање Јавних медијских сервиса у овој години издвојено је четири милијарде динара, као и у претходне две године. Иначе, за „пројектно финансирање јавних медијских сервиса“ издвојено је укупно више од једну милијарду динара. Од тога, средства која су намењена за изградњу зграде Радио – телевизије Војводине износе скоро 903 милиона динара.

У делу буџета „подршка информисања грађана на територији АП Косово и Метохија на српском језику“ издвојено је више од 9 милиона динара.

У овом делу, осим тога што ће бити финансиране услуге по уговору (280.000) и специјализоване услуге (8.000.000), појављују се и дотације невладиним организација у износу од милиона динара, а које у претходној године нису постојале.

За програме „подршке информисању припадника српског народа у земљама региона на српском језику“ издвојено је 20.320.000 динара, а „подршку информисању националих мањина на сопственом језику“ као и претходне године 40.360.000 динара.

Из овогодишњег буџета биће финансиран и програм „подршка информисању особа са инвалидитетом“ у износу од 11.360.000 динара, што је за милион динара већи износ у односу на претходну годину.

Програм „подршка раду установе за новинско – издавачку делатност „Панорама“, како стоји у усвојеном буџету за 2018. годину биће финансиран у износу од 42.733.000 динара, док је за 2017. годину, било издвојено 38.660.000 динара.

„Билатерална сарадња између Републике Србије и Народне Републике Кине“ се такође нашла у овом одељку, а као и претходне године и финансираће се са 1.600.000 динара.

Текст је настао у оквиру пројекта који је подржало Министарство културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси