Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Новинарска удружења од ДРИ траже ревизију конкурса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

15. 12. 2017.

Извор: Бета

Новинарска удружења од ДРИ траже ревизију конкурса

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) је у име неколико удружења и медија упутило захтев Државној ревизорској институцији (ДРИ) да покрене и поступак ревизије, односно евалуације процеса конкурсног суфинансирања, који је у Србији почео 2014. године, по доношењу новог сета медијских закона.

НДНВ, Независно удружења новинара Србије (НУНС), Истраживачка мрежа БИРН, Фондација Славко Ћурувија и Новосадска новинарска школа, целокупна Медијска коалиција, као и друге невладине организације прикупили су велику количину података који указују на мањкавост система суфинансирања јавног интереса у сфери јавног информисања на локалном нивоу у Србији, наводи се у саопштењу.

Удружења и медији су ДРИ-ју доставили истраживања и податке вишемесечних мониторинга и анализа, од којих неки трају годинама.

"Поред тога што служе за праћење транспарентности процеса и указивање на грешке и злоупотребе законских одредби, намењена су и за проналажење могућих унапређења за превазилажење тих проблема", наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси