Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Јоханес Хан: Идеја о 2% за локалне медије је логична
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

10. 11. 2017.

Извор: УНС

Јоханес Хан: Идеја о 2% за локалне медије је логична

Идеја о издвајању два одсто годишњих буџета локалних самоуправа за јавно информисање је логична, одговорио је комесар ЕУ за преговоре о проширењу Јоханес Хан на питање председника Удружења новинара Србије Владимира Радомировића да ли је Европска комисија спремна да подржи иницијативу УНС-а о гарантованом минималном издвајању средстава за локалне медије у Србији.

Говорећи на медијској конференцији Западног Балкана коју је у Тирани организовала Европска комисија, Хан је казао да ће проверити да ли је изводљиво да се овај модел финансирања примени и да му је посебно стало до децентрализације и улоге медија у развијању демократског друштва, јер је раније био европски комесар за регионалну политику.

Хан је такође рекао да ће се лично постарати да на следећу конференцију буду позвани представници главних српских медија, који овога пута нису били позвани, на шта је указао Радомировић. Медијске конференције ће се убудуће одржавати сваке године, рекао је Хан, уместо сваке друге године, што је до сада био случај.

Текст је настао у оквиру пројекта који је подржало Министарство културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

10.11.

2017.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 20:34

Идеја да председник УНС не може бити новинар без завршеног факултета- логична је.
Питајте Хана, ако не верујете у ово што сам написао!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси