Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Саопштење комисије за oцењивање медијских пројеката у Великој Плани
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

31. 10. 2017.

Аутор: Надежда Будимовић, Оливера Милошевић, Љубомир Ђорђевић

Саопштење комисије за oцењивање медијских пројеката у Великој Плани

Стручна комисија за оцењивање медијских пројеката коју су чинили представници НУНС-а, УНС-а и Локал преса, ограђује се од Решења о расподели средстава на Конкурсу Општине Велика Плана за 2017. годину, јер се он драстично разликује од предлога расподеле који је ова комисија сачинила и доставила Општинској управи.

Иако тврди да се руководио предлогом Комисије, начелник Општинске управе, Горан Тасић је у Решењу код пет пројеката умањио износе које је Комисија предложила, код једног је средства повећао, један, који је комисија предложила за суфинансирање је потпуно одбацио, а средства доделио за два пројекта, за које је Комисија дала образложене предлоге да се суфинансирање одбије.

За та два пројекта је Решењем додељено чак 880.000 динара од укупно 2,5 милиона динара колико је је Јавним позивом било опредељено за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса.

Овакву одлуку начелник је донео без икакве усмене или писмене консултације са Комисијом, чиме је прекршио Закон о јавном информисању и медијима и злоупотребио рад стручне Комисије.

КОМИСИЈА:

Надежда Будимовић, председница

Оливера Милошевић, чланица

Љубомир Ђорђевић, члан

Решење о расподели средстава

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси