Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  За три месеца 14 локалних самоуправа расписало конкурсе за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

30. 10. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

За три месеца 14 локалних самоуправа расписало конкурсе за суфинансирање медијских пројеката

Конкурсе за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања, од августа ове године до данас, расписало је 14 локалних самоуправа.

Према подацима Удружења новинара Србије (УНС) укупно расписаних конкурса за ову годину, од децембра претходне године до данас, је 134. Конкурсе није расписала 41 локална самоуправа.

Од 14 расписаних конкурса, у складу са Законом о јавном информисању и медијима и Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања нису били конкурси Бојника и Житорађе.

У овим локалним самоуправама, због одбијања надлежних да конкурсе ускладе са Законом и Правилником, Коалиција новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и ЛП) није предложила кандидате за чланове комисија за оцењивање пројеката.

Текст је настао у оквиру пројекта који је подржало Министарство културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси