Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Зајечарски медији уједињени у захтеву за расписивање конкурса за суфинансирањe медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 08. 2017.

Извор: zamedia.rs

Зајечарски медији уједињени у захтеву за расписивање конкурса за суфинансирањe медијских пројеката

На данашњем састанку, власници 14 медија у Зајечару потписали су заједнички захтев Градској управи Зајечар да без одлагања распише конкурс за суфинансирање медијских садржаја и да додели опредељена средства у буџету за ту намену у износу од 24 милиона динара.

Непосредно пре састанка власника зајечарских медија, из Градске управе Зајечар стигло је саопштење да ће конкурс бити расписан након ребаланса буџета када ће износ намењен за медијске потребе бити драстично смањен. Имајући у виду овакав став локалне власти, власници медија су тражили хитан састанак са градоначелником како би се утврдили критеријуми по којима ће бити смањен износ за јавно информисање.

Душан Војводић, сувласник За медије и Т1 телевизије каже да је ова иницијатива зајечарских медија својеврсан преседан у Србији:

„Нема пуно примера у Србији да су се медији удружили око неког захтева и пре него што је потписана, ова иницијатива је дала први резултат. Градска власт је пола сата пре састанка дала саопштење за јавност да ће расписати конкурс за суфинансирање медијских садржаја након ребаланса буџета и да ће износ који је пројектован у буџету бити значајно смањен. Ми наравно поздрављамо одговор градске власти на овај наш скуп, с тим што ћемо овај наш захтев предати ГУ и очекујемо од њих да најкасније до четвртка закажу састанак са представницима свих медија и да се том приликом дефинише колико ће бити смањен износ и на који начин и како ће бити расписан конкурс. Наравно, очекујемо да до краја буду спроведене све законом прописане процедуре. Зајечарски медији разумеју тешку финансијску ситуацију у Зајечару и спремни су да носе терет околности у којима се сви налазимо, али је потребно да се на транспарентан  начин установи колико је тај минимум који ће бити опредељен за функционисање медија. У супротном, уколико не буде расписан конкурс или ако буде настављена лоша пракса до сада, прети велика опасност од затварања медија и отпуштања великог броја радника, што ми нећемо дозволити, бар смо се тако договорили на овом састанку.“

На данашњој седници Градског већа, новинари су поставили питања заменици градоначелника Марини Милић која је у одсуству градоначелника председавала Већем.

Према њеним речима, градоначелник ће се састати са представницима медија, али није дефинисала када ће састанак бити одржан.

У наставку, можете видети текст захтева који су медији упутили градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу и Градском већу.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси