Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Врањске и ОК Радио неће искористити средства додељена на конкурсу за суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

25. 07. 2017.

Извор: Бета

Врањске и ОК Радио неће искористити средства додељена на конкурсу за суфинансирање медија

Локални недељник "Врањске" и "ОК Радио" саопштили су данас да неће искористити средства која су им додељена на конкурсу за суфинансирање медијских садржаја Града Врања за ову годину.

Решењем, које је потписао градоначелник Врања Слободан Миленковић, од 15 милиона динара "Врањским" је додељено 150.000, а "ОК Радију" укупно 200.000 динара.

Како је саопштено, "Врањске" и "ОК Радио" неће потписати понуђене уговоре са градом и неће бити у обавези да реализују планиране пројекте.

"Свесни да ће на овај начин највише бити оштећени грађани, који ће остати без неопходних валидних информација на дневном нивоу, ипак не можемо пристати на безакоње и силу којима су и овога пута прибегли локални властодршци", наведено је у саопштењу.

Додаје се да ће "Врањске" и  "ОК Радио" обзира на, како се наводи, "на сраман исход конкурса", наставити да информишу грађане југа Србије правовремено, објективно и професионално, баш онако како је су то чинили и до сада.

"Врањске" и "ОК Радио" позвали су грађане да, пратећи програме медијских кућа којима су додељена средства, сами закључе ко и како троши њихов новац.

Новинарска и медијска удружења саопштила су у петак  да пружају подршку колегама из недељника "Врањске" и "ОК Радија" који протестују због скандалозно спроведеног локалног конкурса за јавни интерес у сфери јавног информисања у Врању, на којем су, како наводе, новац добили медији блиски власти или они повезани са члановима стручне комисије за доделу средстава.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

28.07.

2017.

Juznjak [нерегистровани] у 00:16

VRANJE

Sto da uzimaju kada su dobili milione od Ministarstva kulture i informisanja ove godine?
Prosle godine u Vranju dobili vise od 6 miliona zahvaljujuci tadasnjem gradonacelniku i ima to da krckaju sa nekoliko zaposlenih pet godina.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси