Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Конкурс Покрајинског секретаријара за културу и јавно информисање: Суфинансирање пројеката из области јавног информисања осетљивих група у 2017. години
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

18. 07. 2017.

Конкурс Покрајинског секретаријара за културу и јавно информисање: Суфинансирање пројеката из области јавног информисања осетљивих група у 2017. години

На основу члана 62. став 1. тачка 1. Закона о утврђивању надлежности Аутономне Покрајине Војводине („Службени гласник РС'', бр. 99/09 и 67/2012 – одлука УС), члана 18. и 19. Закона о јавном информисању и медијима („Сл. гласник РС", бр. 83/14, 58/15 и 12/16 – аутентично тумачење), члана 15. и члана 16. став 1. Покрајинске скупштинске одлуке о покрајинској управи („Сл. лист АПВ", бр. 37/2014, 54/2014 – други пропис, 37/2016 и 29/2017) и Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС", бр. 16/16 и 8/17), покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама расписује

Конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања осетљивих група у 2017. години

Конкурс је намењен медијима који објављују информације на знаковном језику или Брајевом писму или на други начин, који омогућава да се несметано остварује право у јавном информисању 

 I Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама (у даљем тексту: Секретаријат) корисницима ће одобрити средства у складу са чл. 95-97. Уредбе о правилима за доделу државне помоћи ("Сл. гласник РС", бр. 13/2010, 100/2011, 91/2012, 37/2013, 97/2013 и 119/2014) по правилима за Државну помоћ мале вредности (де минимис државна помоћ).

 Укупан износ средстава који се распоређује јесте:                        

            2.500.000,00 динара.

Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту  јесте  100.000,00 динара, а највећи износ средстава по пројекту јесте   1.250.000,00 динара.

1.1. Предмет конкурса: Средства се одобравају невладиним и другим непрофитним организацијама за реализацију пројеката увођења, побољшања или проширења програмских садржаја у новинама или електронским медијима, којe се дистрибуирају или емитују у Аутономној покрајини Војводини, а од посебног су значаја за јавно информисање осетљивих група, укључујући и интернет странице уписане у Регистар медија, и којe објављују информације на знаковном језику или Брајевом писму или на други начин, који омогућава да се несметано остварује право у јавном информисању.

1.2. Циљеви конкурса јесу: остваривање јавног интереса осетљивих група у АП Војводини у области јавног информисања.

 

1.3. Критериjуми за оцењивање проjеката одређени су чланом 18. Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања („Сл. гласник РС", бр. 16/16 и 8/17).

 

1.3.1. Предносни критеријуми: вишегодишње искуство у производњи медијских садржаја на знаковном језику и Брајевом писму, односно у продукцији медијских садржаја на разним медијским платформама које су намењене осетљивим групама, већи број корисника, валидна аргументација пројекта, адекватна спецификација буџета, усклађена и образложена са становишта планираних пројектних активности и одрживост пројекта.

 

1.4. Право учешћа на конкурсу: Предложени проjекат се мора  реализовати путем регистрованог медија.

Право да добију средства имају невладине и друге непрофитне организације, који су издавачи медија уписаних у Регистар медија при Агенцији за привредне регистре, као и аудио и аудио/видео продукције, којима је оснивач невладина или друга непрофитна организација, које имају потписан уговор или оверену изjаву издавача медија у коjима ће програмски садржаjи бити емитовани.

Право учешћа немају републички и покрајински јавни медијски сервиси, односно Јавна медијска установа ,,Радио-телевизија Србије'' и Јавна медијска установа ,,Радио-телевизија Војводине'' и оснивачи медија који примају редовну субвенцију из буџета Републике Србије и буџета АП Војводине.

Предлагач може конкурисати само са jедним проjектом.

Уколико је правно лице издавач више медија, он има право учешћа на конкурсу за сваки медиј, чији је издавач.

Учесник конкурса је обавезан да достави попуњене обрасце за учешће на конкурсу (преузимају се са сајта Секретаријата):

  1. Попуњен и оверен пријавни Образац 1 у два примерка:
  • попуњен предлог пројекта;
  • попуњен буџет пројекта.

Учесник конкурса је обавезан и да приложи следећа документа: 

  • фотокопију решења о регистрациjи правног лица у одговарајућем регистру;
  • фотокопију решења о регистрацији медија у Регистру медија, при Агенцији за привредне регистре;
  • фотокопију дозволе за емитовање радио и/или ТВ програма коју је издало Регулаторно тело за електронске медије;
  • фотокопију потврде о пореском идентификационом броју – ПИБ;
  • уговор или оверена изjава издавача медија, у коjима ће програмски садржаjи бити емитовани (обавезно само за правна лица и предузетнике регистроване за продукциjу телевизиjског и радиjског програма);
  • потписану изјаву учесника на конкурсу о томе да ли је учеснику за исти пројекат већ додељена државна помоћ у текућој фискалној години и по ком основу.

 

Издавач медија, који је учесник конкурса, не може предвидети пројектом,  нити сме накнадно чинити следеће:

  • средствима добијеним конкурсом ангажовати неко друго правно лице или предузетника, које би реализовало пројекат уместо правног лица учесника на конкурсу;
  • средства или део средстава утрошити на плате запослених, већ само за плате или део плате оних запослених који учествују у реализацији пројекта;
  • средства или део средстава утрошити на набавку и одржавање опреме, текуће трошкове, измиривање обавеза према регулаторним телима, односно све што није искључиво у вези с пројектом. 

                                             II

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80% вредности пројекта.

Учесник конкурса, коме Секретаријат додели средства за пројекат, може у току исте календарске године да учествује са истим пројектом на конкурсима расписаним на свим нивоима власти, с тим да укупно додељена средства не прелазе 80% вредности пројекта.

Kорисник коме су средства додељена за суфинансирање пројекта, доставља Секретаријату две бланко менице, као инструмент  обезбеђења, за случај ненаменског трошења средстава обезбеђених за реализацију пројекта, односно за случај неизвршења уговорне обавезе.

III 

Приjаве (образац 1 и образац 2) преузимају се са сајта Секретаријата: www.kultura.vojvodina.gov.rs и подносе редовном поштом у  два примерка, док се остала обавезна документација шаље у једном примерку, на адресу:

 

Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање о односе с верским зјаедницама,

Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад, са назнаком: за Конкурс за суфинансирање проjеката из области јавног информисања осетљивих група.

 

Осим наведеног, учесници конкурса су дужни да конкурсну пријаву (образац 1 и образац 2) пошаљу и електронском поштом на адресу: mediji.psinf@gmail.com

Конкурсни материјал се не враћа.

Конкурс се објављује у дневном листу „Дневник“, на интернет страници Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и у Службеном листу АП Војводине.

Конкурс је отворен 30 дана од дана објављивања, односно до 17. августа 2017. године.

Решење о додели средстава по расписаном конкурсу биће обjављено на интернет страници Секретаријата: www.kultura.vojvodina.gov.rs.

Додатне информациjе могу се добити радним данима од 11 до 14 часова, на телефонe 021/487-4271 и 021/487-4274.

 

IV  ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У РАДУ КОМИСИЈЕ

Позивају се новинарска и медијска удружења, регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса, да предложе чланове конкурсне комисије. Уз предлоге, удружења прилажу и доказ о регистрацији у регистру удружења. Позивају се и медијски стручњаци заинтересовани за учешће у раду комисије да се писаним путем обрате Секретаријату. Уз предлог за чланове комисије, треба доставити и кратке биографије. Предлоге слати у року од 20 дана од дана објављивања конкурса, односно до 7. августа 2017. године.

Предложена лица не смеју бити у сукобу интереса нити обављати јавну функцију, у складу са правилима о борби против корупције.

Комисија ће бити састављена од три члана.

 

 

 

 

                                                              ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР  

 

                                                                  Мирослав Штаткић, с.р. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси