Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси  |  Новац за медије у Горњем Милановцу додељен под утицајем општинских кадрова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси

13. 07. 2017.

Извор: www.dzenarika.net

Новац за медије у Горњем Милановцу додељен под утицајем општинских кадрова

Стручна комисија за доделу средстава за суфинансирање медијских пројеката у општини Горњи Милановац за ову годину није радила самостално него уз присуство и под утицајем одређених кадрова из Општинске управе Горњи Милановац, тврди Миладин Вукосављевић, један од чланова комисије.

Стручна комисија за доделу средстава за суфинансирање медијских пројеката у општини Горњи Милановац за ову годину није радила самостално него уз присуство и под утицајем одређених кадрова из Општинске управе Горњи Милановац, тврди Миладин Вукосављевић, један од чланова комисије. Он каже да су се утицаји огледали у томе да ли је општина Горњи Милановац задовољна или не досадашњом сарадњом са медијима који су учествовали на конкурсу.

– Они су (кадрови Општинске управе Горњи Милановац) информацијама о томе са колико су пажње и у ком обиму у претходној години тражиоци средстава извршавали своје уговорене обавезе, директно или индеректно утицали на наш рад. Такође, говорили су нам да ли су били задовољни сарадњом са неким медијем или не, па је и то свакако морало утицати. Мада, нама су пројекти били на првом месту, каже Вукосављевић.

Предност радију, телевизији и штампи

Вукосављевић је изјавио да становништво општине Горњи Милановац не користи интернет у довољној мери да би интернет порталима био додељен општински новац, као и да је комисија тај податак добила од МТС-а и Теленора, али није знао да каже колико процентуално становника користи интернет, а колико не. Он је нагласио да је комисија предност давала радио, телевизијским и новинским пројектима, али су интернет портали ипак добили 900.000 динара.

– Новостидана.рс, интернет портал из Ниша, је дугогодишњи сарадник општине Горњи Милановац, чак им је нешто помагао и око овог конкурса. Рекли су ми да је власник родом Горњомилановчанин. Агропрес је интернет портал из Чачка и он је део Гласа Западне Србије, као и Студио за фото, видео и пост продукцију „4Н Студио Драган Николић“. И Глас Западне Србије је добио новац као интернет портал, али се ту уствари подразумева да ће они видео материјалима пратити вести из општине Горњи Милановац. За интернет портале Морава инфо и Медиа портал из Чачка не могу тачно да се сетим, али мислим да ће и њихови пројекти бити реализовани на неким телевизијама. Хоћу да кажем да смо заиста инсистирали да се овога пута заобиђе интернет, рекао је Вукосављевић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси