Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Више новца за српске медије у окружењу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

15. 06. 2017.

Извор: Дневник

Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Више новца за српске медије у окружењу

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и председник Заједничког већа општина из Вуковара Драган Црногорац потписали су јуче уговор о финансијској подршци додељеној на конкурсу Секретаријата за финансирање информисања на српском језику у земљама у окружењу, која ће бити вишеструко већа него у 2016. години.

Продукцију „Хронике источне Славоније, Барање и западног Срема”, која се емитује на Радиотелевизији Војводине, као и издавање листа на српском језику и ћириличком писму „Извор”, Секретаријат је, наиме, на недавно завршеном конкурсу подржао с укупно 3.390.000 динара. Прошлогодишња подршка коју је Заједничко веће општина из Вуковара добило износила је свега 200.000 динара. 

Када је о Хрватској реч, Секретаријат је, осим пројеката Заједничког већа општина, подржао и пројекте Радија Банска Коса из Белог Манастира (160.000), Радија „Дунав” из Вуковара (350.000) и Радио Борова из Борова Села (400.000) па је укупна вредност подршке информисању на српском језику у тој земљи у 2017. достигла 4.300.000 динара. Током 2016. године износ те подршке био је 600.000. 

Осим помоћи српским медијима у Хрватској, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама је ове године вишеструко повећао и подршку медијима на српском језику у Мађарској и Румунији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси