Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

22. 04. 2017.

Извор: Вечерње новости

Мало за информисање

Смедерево - Град је објавио позив за суфинансирање пројеката којима се остварује јавни интерес у области јавног информисања, а ове године је за медијске пројекте опредељен само милион динара.

Конкурс је био отворен осам дана, објављен је на интернет- презентацији града и у локалном недељнику "Наше новине", а одлуку о расподели средстава доноси Градско веће - на основу предлога Комисије, најкасније 90 дана од истека рока за пријављивање. 

Раније су, подсетимо, за ове намене била опредељена 3,6 милиона динара, а конкурс је био расписан, али не и реализован.  Из локалне самоуправе су кривицу свалили на чланове комисије, док су они "лопту" пребацили у двориште градске власти. Међутим, један медиј је новац ипак добио... 

Преко јавних набавки мале вредности, по основу два уговора за услуге информисања и оглашавања у локалним медијима, привилегована је била фирма "Риспектмедија" која издаје "Наше новине". Притом, један уговор је био вредан нешто више од два, а други 1,66 милиона динара, без пореза. 

Удружење новинара Србије инсистира на томе да локалне самоуправе издвајају најмање два одсто буџета за суфинансирање медијских пројеката. С обзиром на то да је каса у Смедереву "тешка" око 3,4 милијарде, те би то значило да се за медије годишње издваја 70 милиона динара...

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси