Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Суботица: Медији Владана Стефановића добили највише новца на конкурсу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

08. 04. 2017.

Извор: Бета

Суботица: Медији Владана Стефановића добили највише новца на конкурсу

Медији у власништву Владана Стефановића добили су највише средстава по овогодишњем конкурсу за суфинансирање медијских пројеката у Суботици - више од 7,6 милиона од укупно додељених 20,5 милиона динара.

Суботички портал Маглочистач објавио је данас да су три Стефановићеве фирме добиле више од трећине опредељених средстава.

VTV Comnet у чијем саставу је ТВ Суботица добио је 3,9 милиона, Радио Суботица 1.857.000, а Магазин Дани 1.870.000 динара.

Владан Стефановић познатији је широј јавности по спорним приватизацијама локалних медија у Војводини и блискости са СНС, као и по учешћу у спорним комисијама за медијске пројекте, а у предизборном периоду је на ТВ Суботици интензивирана промоција истакнутих чланова Српске напредне странке на свим нивоима власти.

По висини одобрених средстава следи Ју еко, за чији је радијски и ТВ пројекат укупно одобрено 3,9 милиона динара.

Удружење Артлајн из Суботице, Пакис продукција из Новог Сада и Србија данас из Београда за своје пројекте добили су по миллион динара.

Портал Subotica.com је добио 880.000, а Subotica.info и Диновизија добили су по 300.000 динара.

Медији Бориса Бајића, сина председника Савеза бачких Буњеваца (СББ) Мирка Бајића, за четири пројекта на буњевачком језику добили су укупно 800.000 динара, док су Нове Суботичке новине добиле 700.000 динара.

О висини средстава и подржаним пројектима одлучивала је трочлана комисија коју чине Владимир Јовановић, испред Удружења туристичких новинара ФИЈЕТ Србија, Ференц Берчек на предлог РАБ Србије и Владимир Павловић, члан Независног удружења новинара Војводине.

НДНВ је јуче подсетио да је Павловић недавно искључен из чланства и да се лажно представља као члан тог новинарског удружења.

"Владимир Павловић се и лажно представља, јер он није члан НДНВ-а, пошто је одлуком Суда части искључен из удружења управо због срамних одлука које је доносио у локалним комисијама, а у које је улазио не на предлог нашег удружења", казао је председник НДНВ Војводине Недим Сејдиновић за портал Маглочистач.

Комисија је предложила финансирање укупно 24 пројекта, а није подржала 15 пројеката.

Градоначелник је уважио њихово мишљење, с тим да је одобрио и финансирање једног пројекта супротно ставу комисије.Ради се о пројекту предузећа Снома Драгана Крстића, којем је супротно препоруци комисије додељено 500.000 динара.

Међу медијима који су конкурисали и добили средства ове године нема Радио-телевизије Панон и "Мађар соа", као ни других медија који извештавају на мађарском језику.

Сејдиновић је јуче за суботички портал Маглочистач да имена чланова Комисије за оцену медијских пројеката у Суботици гарантују "контроверзне" одлуке, односно одлуке које су у "супротности са јавним интересом" и које ће "нахранити" режимске медије.

Сејдиновић је рекао да су у питању особе које су учестовале у бројним спорним комисијама и доносили чак и одлуке да се средства додељују медијима који континуирано и драстично крше Кодекс новинара Србије и распамећују грађане као памфлети владајуће странке.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

09.04.

2017.

Novinar [нерегистровани] у 21:39

Nedime, Nedime

Nedim Sejdinovic se nasao da nekome prigovara. Covek koji je kreirao sa pajtasima iz medijske koalicije ove sramne medijske zakone.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси