Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Кивни на "Подринске" и медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

09. 02. 2017.

Аутор: Д. Ераковић Извор: www.danas.rs

Кивни на "Подринске" и медијске пројекте

Упркос директним преносима градске скупштине на обе шабачке телевизије, и коректног преношења у локалним медијима њихових саопштења и изјава, одборници СНС жале се на медијски мрак у овом граду.

На последњој седници посебно су се обрушили на конкурс и пројектно финансирање медија, а посебно на недељник "Подринске".

Навели су да је незаконито повећан износ са 25 на 40 милиона динара за медијске пројекте, а посебна кост у грлу била им је сума од 6,7 милиона динара за "Подринске".

Како су рекли, то је превише за новине које имају тираж од три до десет хиљада примерака.

Директор "Подринских" Иван Ковачевић указује да је прихваћен пројекат о остајању младих на селу изузетно важан за Шабац и за Србију.

Наиме, овде више од половине становништва живи на селу, аграр значајно доприноси БДП-у, и оно што је најважније - главни мотив је не дозволити да село одумре. Медијске законе донела је владајућа већина, дакле њихова странка, а ми смо добили средства и на републичком конкурсу, и то је правдано чак са 2,4 килограма писаног материјала, подсећа Ковачевић.

О "медијском мраку" он каже да се конференције СНС прате, али је проблем што иступе напредњака прате и ординарне лажи.

Чак и на седницама градске скупштине тврде да је у Шапцу највећа стопа незапослености од 25 одсто, да је северозападна радња зона празна, да су били угрожени ђаци у Волујцу јер фискултурна сала није примљена...

Истине ради у Шапцу су прошле године запослена 1.223 лица, а стопа незапослености је око 12 одсто.

Посебно чудне су изјаве за слободну зону јер је овде дошао јапански "Јазаки", а СНС се свим силама трудио да ова инвестиција оде у Крушевац.

Ђаци у Волујцу су тек на крају ове године ушли у салу, док није постављен дојављивач пожара, и ниједног тренутка нису били угрожени како је тврдио др Александар Пајић, директор Медицинске школе и новопостављени помоћник министра просвете. Очигледно овдашњим најекспониранијим напредњацима максима је "што горе то боље" и да им је централа у Београду преча од Шапца, каже Ковачевић.

Иначе, у Шапцу поред "Подринских" излазе и "Глас Подриња" као и "Спорт у Подрињу", а свој програм емитују и респектабилне РТВ "Шабац" и РТВ "Ас" и све медијске куће имају регионални карактер.

Такође, и највећи део тзв. централних медија овде има дописништва.

На конкурсу све по законуПредседник градске скупштине Немања Пајић подсетио је да су одборници донели одлуку о повећању износа из буџета за финансирање медијских пројекта.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић претходно је на конференцији за новинаре објаснио је да је урађено све по закону, да је конкурс расписан првог децембра, да су сви имали право да конкуришу, и да је одлуку о расподели донела мериторна комисија састављена од новинара и представника Локал пресса и НУНС-а.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

09.02.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 13:11

PETROVICEVI MEDIJI

Svi pobrojani mediji u tekstu, pocev od Podrinskih, su pod direktnom finansijskom i uredjivackom kontrolom stranke Dusana Petrovica. Farsicno zvuci objasnjenje Kovacevica, partijskog kadra, u tekstu isto tako partijskog dopisnika, o prokjektu kojim se stimulise ostanak mladih na selu. Isti projekat je dobijao novac i prethodnih godina, pa bi bilo interesantno videti u kojoj meri je zaustavljen odliv mladih. U apsolutimim ciframa. I ko vas je slagao da su Podrinske novine: to je propagandni materijal koji takozvani urednici dele besplatno po sabackim ulicama i kafanama...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси