Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Конкурс Општине Темерин за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

17. 01. 2017.

Конкурс Општине Темерин за суфинансирање медијских пројеката

На основу члана 19. Закона о јавном информисању и медијима (,,Службени гласник РС”, број 83/14, 58/15 и 12/16 - аутентично тумачење), Одлуке о буџету општине Темерин за 2017. годину (,,Службени лист општине Темерин”, број 29/2016) и Правилника о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања (,,Службени гласник РС”, број 16/2016), Општинско веће општине Темерин расписује

КОНКУРС
за суфинанснирање пројеката производње медијских
садржаја из области јавног информисања
на територији општине Темерин
у 2017. години

I  НАМЕНА СРЕДСТАВА И ИЗНОС

Овај конкурс се расписује за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који се емитују или дистрибуирају на територији општине Темерин (укључујући и интернет странице уписане у регистар медија).

Одлуком о буџету општине Темерин за 2017. годину (,,Службени лист општине Темерин”, број 29/2016) опредељена су средства за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у износу од 3.000.000,00 динара.

Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 50.000,00 динара, а највећи износ средстава по пројекту износи 1. 000.000,00 динара.

Намена конкурса је:остваривање јавног интереса грађана општине Темерин у области јавног информисања, развој медијског плурализма, увођење, побољшање или проширење програмских садржаја у новинама или електронским медијима, укључујући и интернет странице, на језицима националних мањина који се користе на територији општине Темерин, који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана; заштита и развој људских права и демократије, унапређивање правне и социјалне државе; подизање квалитета информисања особа са инвалидитетом; слободан развој личности и заштита деце и младих, развој културног и уметничког стваралаштва; развој образовања, укључујући и медијску писменост као део образовног система; развој науке, спорта, физичке културе; заштита животне средине и здравља људи; унапређивање медијског и новинарског професионализма и осталих медијских садржаја који доприносе задовољавању потреба грађана општине Темерин за информацијама и садржајима из свих области живота.

II  ПРАВО УЧЕШЋА НА КОНКУРСУ

Право учешћа на конкурсу имају: 

1. издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медија који се води у Агенцији за привредне регистре; 

2. правно лице, односно предузетник, који се бави производњом медијских садржаја и који има доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија. 

Право учешћа на конкурсу немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода.

Право учешћа на конкурсу немају издавачи медија који су у претходном периоду добили средства намењена пројектном суфинансирању, а нису у уговором предвиђеном року и прописаној форми поднела наративни и финансијски извештај и лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила.

Учесник конкурса може конкуристи само са једним пројектом.
Издавач  више медија има право учешћа на конкурсу с једним пројектом за сваки медиј. 

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80% вредности предложеног пројекта.
Учесник конкурса коме су додељена средства за пројекат од стране општине Темерин може у току исте календарске године да учествује са истим пројектом на конкурсима расписаним на свим нивоима власти, с тим да укупно додељена средства не прелазе 80% вредности пројекта.

Под пројектом се подразумева заокружена програмска целина или део целине (жанровска и временска) којом се доприноси остваривању јавног интереса, у складу са Законом.

 

IV  ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И РОКОВИ

Конкурс се објављује у ,,Службеном листу општине Темерин”, на званичној интернет страници општине: www.temerin.rs  у рубрици конкурси и огласи и у недељним новинама ,, Наше новине” и  ,,Temerini Újság” које излазе на територији општине Темерин.

Пријаве се подносе на прописаном Образцу (Образац 1- Пријава и Образац 1- табела-Буџет пројекта).

Конкурс и Образац доступни су на интернет страници општине: www.temerin.rs у рубрици конкурси и огласи, за све време трајања конкурса.

Пријаве које стигну ван прописаног рока или на погрешном обрасцу, неће бити разматране.

Пријаве се подносе лично, предајом на писарници Општинске управе у згради Општине Темерин или путем поште на адресу:

Општина Темерин
Новосадска 326
21235 Темерин

 

са назнаком: Ресор култура, цивилне организације и омладина

КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ПРОИЗВОДЊЕ МЕДИЈСКИХ САДРЖАЈА ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН У 2017. ГОДИНИ

 

Конкурсни материјал се не враћа.

 

Конкурс је отворен  од 16. јануара  до 24. јануара 2017. године.

 

Оцену пројеката поднетих на конкурс, као и предлог о расподели средстава са образложењем доноси стручна комисија коју решењем именује руководилац органа који је расписао конкурс.

Одлука о расподели средстава доноси се најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

Одлука о расподели средстава биће објављена на интернет страници општине Темерин www.temerin.rs.

 

Корисник средстава је дужан да извештај о реализацији утрошених средстава достави најкасније 15 дана након реализације пројекта, а крајњи рок је 31.12.2017. године на обрасцу који се може наћи на званичној интернет страници општине www.temerin.rs.

 

V  ДОКУМЕНТАЦИЈА

Образац се преузима са интернет странице општине: www.temerin.rs. рубрика конкурси и огласи - Образац 1 (пријава и табела-буџет пројекта).

Учесник конкурса је обавезан да попуњен образац за учешће на конкурсу достави у четири примерка.

 

Учесник конкурса је обавезан да приложи и копије следећих докумената у једном примерку:

 

1.            решење о регистрацији правног лица или предузетника у Агенцији за привредне регистре;

2.            решење о регистрацији из Регистра медија односно Регистра јавних гласила у Агенцији за привредне регистре;

3.            потврда Народне Банке Србије да нема евидентиране основе и налоге у принудној наплати (да нема блокиран рачун);

4.            дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма издата од Регулаторног тела за електронске медије;

5.            уговор или оверена изјава/сагласност медија (или више њих) да ће програмси садржај бити емитован/објављен у том медију ( обавезно за правна лица и предузетнике регистроване за продукцију телевизијског и радијског програма);

6.            потврда о пореском идентификационом броју- ПИБ-у.

 

VI  ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У РАДУ КОМИСИЈЕ 

Позивају се новинарска и медијска удружења, регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса, да предложе чланове конкурсне комисије. 

Позивају се и медијски стручњаци заинтересовани за учешће у раду комисије да се писаним путем обрате Председнику општине.

Уз предлог за чланове комисије доставити и кратке  биографије.

Предложена лица не смеју бити у сукобу интереса нити обављати јавну функцију, у складу са правилима о борби против корупције.

Предлоге  за чланове комисије доставити најкасније у року од 20 дана од дана  објављивања конкурса на интернет страници општине: www.temerin.rs.

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА ТЕМЕРИН                                                          ЧЛАН ОПШТИНСКОГ ВЕЋА
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ                                                                   ДЕЈАН БРАДАШ  с.р.
РЕСОР КУЛТУРА, ЦИВИЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ
И ОМЛАДИНА
БРОЈ: 06-1-/17-2-13-01
Дана: 16.01.2017.г.
Т е м е р и н

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси