Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Нишки суд поништио прошлогодишњи медијски конкурс у Суботици, ново решење идентично старом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 12. 2016.

Аутор: Маглочистач Извор: Цензоловка

Нишки суд поништио прошлогодишњи медијски конкурс у Суботици, ново решење идентично старом

Управни суд у Нишу поништио је прошлогодишњи медијски конкурс у Суботици у износу од око 26 милиона динара и наложио градоначелнику Суботице да донесе ново решење, које је и донето 23. децембра али је идентично поништеном, јер је реч о новцу који је већ одавно потрошен.

“Пресудом Управног суда у Нишу 4. новембра 2016. године поништено је Решење о расподели средстава буџета града Суботице за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања од 25. јуна 2015. године и предмет враћен градоначелнику града Суботице на поновно одлучивање“, наведено је у новом Решењу о расподели средстава у области јавног информисања које је објављено на званичној страници града Суботице.

У истраживању портала Маглочистач, које је објављено крајем априла 2015. године, наведено је да су нови медијски закони усвојени 2014. године требало је да реше питања финансирања локалних медија у Србији и одвоје их од утицаја политике, али да пример Суботице показује супротно и да су новац поново добили пројекти блиски појединим политичким странкама или пројекти без адекватног образложења што је потврдио и тадашњи градоначелник Суботице Јене Маглаи.

“Било је веома озбиљних притисака везано за те паре, људи из Комисије су одрадили посао савесно, одговорно и стручно. Апетити многих суботичких медија су веома високо подигнути“, рекао је тада Маглаи за наш портал.

Конкурс за суфинансирање пројеката у области јавног информисања расписан је 23. марта 2015 године. Укупно је додељено 25.796.200 динара, за 20 медијских пројеката.

Највише новца – осам милиона динара – добила је Фондација Панонија, оснивач РТВ Паннон, иза које следе Еуро Алфа, као оснивач РТВ ЦИТY, са око четири милиона динара и РТВ YУ ЕЦО са 3,8 милиона динара, а Магазин Дани добио је 2,5 милиона динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси