Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

16. 12. 2016.

Аутор: М. Н. Извор: Вечерње новости

“Екран“ добио паре легално

Канцеларија заштитника грађана огласила се поводом притужби на финансирање локалних медија из градског буџета у Новом Пазару саопштењем у ком се наводи да злоупотреба није било.

Овој институцији жалбу је упутило педузеће "Екран", у чијем је власништву је Телевизија Санџак, блиска бившем муфтији Муамеру Зукорлићу. Реч је о одлуци да 90 одсто планираног новца добије РТВ Нови Пазар (4,2 милиона динара месечно), а остатак је распоређен ТВ Јединство, "Дан-графу", Радију Сто плус и ЈУ радију.

Расподела средстава из градског буџета медијима месецима потреса политичку сцену у овом крају, а прави рат води, се између Санџачке демократске партије (СДП-а) Расима Љајића, која чини окосницу власти у Новом Пазару, и Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) бившег муфтије Зукорлића, која је у опозицији.

Одборници БДЗ-а и њихов лидер Зукорлић тврде да градоначелник Нихат Бишевац злоупотребљава градску касу тако што из ње, новцем грађана, финансира приватну РТВ Нови Пазар, која је 20 одсто у његовом власништву.

Градоначелник тврди да је од Агенције за борбу против корупције добио обавештење да није у сукобу интереса.

НИХАТ Бишевац је најавио да ће се од Нове године, из личних разлога, ипак изаћи из власништва у овој медијској кући и да ће своје акције препустити осталој четворици власника. Најавио је и да ће, ако било ко докаже да је злоупотребио и један једини динар, поднети оставку.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси