Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Водич за управне спорове у вези са суфинансирањем медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

21. 11. 2016.

Извор: НУНС

Водич за управне спорове у вези са суфинансирањем медијских пројеката

Независно удружење новинара Србије је припремило “Водич за покретање управних спорова у области суфинансирања пројеката за остваривање јавног интереса у јавном информисању” који је у онлајн форми доступан на сајту НУНС-а.

Намена Водича је да помогне медијима и организацијама цивилног друштва приликом покретања управних спорова због неправилности које се јављају у пракси конкурсног суфинансирања пројеката.

Законом о јавном информисању и медијима као ни Правилником о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања није предвиђена жалба као правни лек против одлуке органа који спроводи конкурс. Једино правно средство које је превиђено Законом и подзаконским прописима је покретање управног спора против решења о расподели за суфинансирање пројеката.

Полазећи од законских решења и процедура, Водич указује на потенцијалне неправилности у вези са расписивањем конкурса, правом конкурисања, именовањем и радом стручне комисије за оцену пројеката као и са  неправилностима у вези са коначном одлуком о расподели средстава.

Такође, Водич објашањава како се покреће управни спор, какве судске одлуке доноси Управни суд и како се спроводе и извршавају судске одлуке.

Водич ће бити представљен 22. новембра у Новом Саду (Медија центар Војводине), 25. новембра у Крагујевацу (Локал пресс), 30. новембра у Нишу (Медиа центар) и средином децембра у Београду (Медија центар).

Водич је израђен у сарадњи са Адвокатском канцеларијом Вуковић и Партнери и међународном организацијом Civil Rights Defenders, уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој (СИДА).

Преузмите документ:

Водич за покретање управних спорова

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси