Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  За Медиа спречила ненаменско трошење 15 милиона динара јавног новца у Зајечару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 09. 2016.

Извор: За медиа

За Медиа спречила ненаменско трошење 15 милиона динара јавног новца у Зајечару

Градско веће Зајечара данас је поништило поступак расподеле 15 милиона динара за јавно информисање и одбацило предлог незаконито постављене комисије која је заседала у следећем сатаву: председник комисије Ференц Берчек из РАБ-а, проф. др Мирољуб Радојковић, медијски стручњак и Невена Симендић, радник ТВ Панчево. Према одлуци Већа расписан је нови Конкурс за доделу средстава за јавно информисање у Зајечару.

Овакав расплет је уследио после 6 јавних упозорења За медије и Медијске коалиције да се конкурс реализује на незаконит начин. Кулминацију је представљало истраживање За медија портала под насловом „Јавне паре за партијске медије и партијске другове“ које су пренели портали (НУНС-а и УНС-а), а у коме је у потпуности разоткривен коруптивни механизам доделе средстава намењених јавном информисању у Зајечару. 

У намери да то спречимо, јавно смо се обраћали: градоначелнику Велимиру Огњеновићу, Удружењима новинара, а на крају и члановима комисије са питањем: „Зашто учествују у раду комисије која је постављена на незаконит начин и тако дају лажни легитимитет незаконитом поступку доделе 15 милиона динара“?. Чланови незаконите комисије су занемарили наша упозорења и донели предлог расподеле средстава који на најбољи начин илуструје штетност незаконитих поступака приликом доделе јавног новца (записник се може преузети на крају ове странице).

Записник рада незаконите комисије и њихов предлог расподеле средстава ће бити предмет детаљне анализе коју ћемо објавити у наставку истраживања која су део пројеката Ин фокус (финансиран средствима ЕУ) и Компас (финансиран средствима Министарства културе и информисања). 

Такође наш портал ће у оквиру ових пројеката пратити законитост процедура и у новом поступку расподеле 15 милиона динара намењених информисању у Зајечару.

Записник

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси