Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Одговор министра Тасовца на саопштење УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

30. 07. 2016.

Извор: Министарство културе и информисања

Одговор министра Тасовца на саопштење УНС-а

И даље ми није јасно зашто челници Удружења новинара Србије (УНС) одбијају да стану иза својих ставова именом и презименом, али не желим да на било који начин било коме, па ни руководству нашег најстаријег медијског удружења, оспорим право на анонимност. Питам се, међутим, ко је челницима УНС-а дао мандат да се јавности и Влади Републике Србије обраћају не само у име свог чланства него у име целе новинарске струке.

Министарство културе и информисања законе и правилнике не тумачи — већ примењује. Онај ко сматра да су закони прекршени тиме што представници УНС-а у комисијама Министарства имају „исту тежину као и поједини почасни чланови НУНС-а” и чланови свих других новинарских удружења и медијских асоцијација, може и треба да задовољење затражи судским путем.

За Министарство културе и информисања су сви чланови медијских комисија као и учесници медијских конкурса равноправни у правима и обавезама, што је потврда потпуног разумевања и поштовања медијског плурализма. 

Ја лично преузимам пуну одговорност за „тотални фијаско Министарства културе и информисања у трошењу буџетског новца за медије” и за „катастрофу” коју сам изазвао, али молим Удружење новинара Србије (УНС) да о томе званично обавести свих 348 медија који су на овом конкурсу освојили преко 2 милиона евра из буџета Републике Србије.

Такође молим УНС да о „тоталном фијаску” и „катастрофи” извести и 36 чланова комисије из редова медијске заједнице, који су оцењивали пројекте. 

Четворо експерата: Нина Брајовића, Оливеру Ковачевић, Петра Јеремића и Владимира Радомировића, који су на предлог УНС-а као чланови комисије активно учествовали у горе поменутом "тоталном фијаску" и „катастрофи”, ћу обавестити лично.

Волео бих да се ујединимо око принципа а не око презира према било коме. Али ако је предуслов уједињења презир према мени, радо ћу га прихватити.  

Иван Тасовац, министар културе и информисања

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси