Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Доста је било: Суботички медији блиски власти опет добили највише новца на конкурсу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

30. 07. 2016.

Извор: Бета

Доста је било: Суботички медији блиски власти опет добили највише новца на конкурсу

Покрет Доста је било (ДЈБ) оптужио је данас градску власт у Суботици да је највише средстава на конкурсу за суфинансирање медијских садржаја из области јавног информисања поново додељено медијима који су "блиски власти".

ДЈБ је у саопштењу указао и да објављени подаци и образложења о додељним средствима нису довољно транспарентни.

"Медији блиски властима поново су добили највише средстава. РТВ Панон, који је од оснивања отворено близак Савезу војвођанских Мађара, добио је четири милиона динара", навео је ДЈБ.

Додаје се да је од штампаних медија, највише средстава добио магазин Дани и то 1,45 милиона динара и указује да на конкурсу нису била предвиђена средства за пројекте који би помогли истраживачко новинарство.

ДЈБ је навео да су новац добиле и две верске установе, Радио Славословље и Радио Марија, по 300.000 динара, док су образложења онима који нису добили средства из градског буџета "штура и недовољно транспарентна".

“Без обзира што је списак оних који су конкурисали објављен, као и штуро образложење зашто неком средства нису одобрена, овако објављени подаци далеко су од транспрентности", оценио је ДЈБ.

Наглашава се и да "медији морају да буду контролори власти, а не средство за манипулацију људима под директним утицајем политичких партија и интересних група".

Локална самоуправа у Суботици доделила је 19 милиона динара медијима који су конкурисали за средства из градског буџета за суфинансирање медијских садржаја из области јавног информисања за 2016. а од пристиглих 35, новац је одобрен за 20 пројеката.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси