Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  АОМ: Тасовац обесмислио Закон о информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 07. 2016.

Извор: Бета

АОМ: Тасовац обесмислио Закон о информисању

Асоцијација онлајн медија (АОМ) оценила је данас да је министар културе и информисања Иван Тасовац озбиљно довео у питање медијске реформе, због одлуке да "по свом нахођењу измени предлоге конкурсних комисија", састављених од медијских стручњака које је сам одабрао.

"Овим чином је обесмислио све што су претходне две године, од доношења закона, и протеклих седам година борбе за нове медијске законе, чинили грађани, новинарска и медијска удружења, међународне организације и министарство на чијем је челу", навео је АОМ.

Та асоцијација је оценила да је ставом да је предлог конкурсне комисије само саветодаван а не обавезујући, министарство легализовало већ успостављену праксу да власт на свим нивоима новац пореских обвезника медијима додељује "по свом нахођењу и политичким потребама", а не у складу са предлозима струке и дефинисаним јавним интересом.

"Министарство културе и информисања оваквим тумачењем закона и подзаконских аката на најдиректнији начин онемогућава остварење јавног интереса у сфери јавног информисања, којима је основни гарант управо стручност и независност комисија које одлучују о расподели новца грађана намењеног јавном информисању", наводи се у саопштењу.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

28.07.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 21:03

nevolja bez pameti

Da ima pameti u ovoj zemlji, onlajn medijene bi trebalo finansirati. Šta oni rade osim što prenose, prepisuju i potkradaju novinare koji idu na teren i ulažu napore da dodju do informacija. A onda proizvode tv pakete ili novinske članke. Razmislite, kakvi su, čiji i koliko je onlajn medija u Srbiji. I sve bi htelo državne pare za prepisivačku školu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси