Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  "Министарство хоће да дискредитује комисију"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

02. 07. 2016.

Извор: Бета, РТВ

"Министарство хоће да дискредитује комисију"

Председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Недим Сејдиновић изјавио је данас да је неприхватљиво да Министарство културе и информисања, после толико дуго времена од састанака стручне комисије за доделу новца електронским медијима, и без икакве консултације са члановима, саопштењем врши притисак на њих и највероватније припрема терен за поништавање њихове одлуке.

 

Сејдиновић је у изјави за Агенцију Бета оценио да саопштење Министарства "очигледно има за циљ да дискредитује чланове комисије", те да је такав чин "непримерен, некултуран и није у складу са законом".

Министарство културе и информисања и министар Иван Тасовац затражили су путем сајта састанак са конкурсном комисијом, јер сматрају да одлуке стручне комисије о расподели буџетских средстава за електронске медије, нарочито у домену интернета, имају "нелогичности које захтевају додатну анализу".

"Министарство очигледно овим саопштењем и дискредитовањем чланова комисије, а посебно новинара Динка Грухоњића кога именом и презименом помињу више пута, приноси дарове премијеру Александру Вучићу, не би ли им овај понудио још један мандат у Министарству. Тужно је гледати како се људи понижавају за комад власти", оценио је Сејдиновић.

Додао је да, иако не зна коме је Комисија доделила средства, претпоставља да "Министарство и центри моћи нису задовољни предложеном расподелом".

"Одлуке ове комисије су донете једногласно и сви су потписали записнике, како сам сазнао у разговору са неким члановима комисије", објаснио је Сејдиновић.

Коалиција: Неприхватљиво прозивање стручне комисије

Коалиција новинарских и медијских удружења упозорила је данас да је законски рок за окончање конкурса за електонске медије прошао, да је осам комисија завршило свој посао на време, те да је даље одлагање потписивања решења о додели новца – неприхватљиво, као и јавно прозивање њених чланова.

Коалиција је оценила да осим што је неприхватљиво одлагање потписивања решења, исто тако није прихватљиво ни "јавно прозивање комисије путем сајта Министарства културе и јавног информсања".

То министарство и министар Иван Тасовац затражили су путем сајта министарства састанак са конкурсном комисијом, јер сматрају да одлуке стручне комисије о расподели буџетских средстава за електронске медије, нарочито у домену интернета, имају "нелогичности које захтевају додатну анализу".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси