Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

16. 06. 2016.

Аутор: У. Урошевић Извор: boom93.com

Овако је подељен новац за медије

Општинско веће у Малом Црнићу усвојило је решење о додели средстава медијима за пројекте од јавног интереса.

 

Ова општина поделила је укупно 1.000.000 динара на седам медија.

Занимљиво је да се у решењу већа не наводе конкретни пројекти медија за које је додељен новац.

На конкурс је пристигло 13 пријава, а комисија коју су чинили представници медијских удружења одобрила је седам пројеката, односно доделила новац за седам медија.

Медији који су добили средства су: Сат ТВ – 100.000 динара, Е-Браничево – 160.000 динара, Реч народа – 200.000 динара, Радио Бисер – 150.000 динара, Боом 93 – 50.000 динара, Радио Хит – 150.000 динара, ТВ Виминацијум – 190.000 динара.

Средства нису одобрена следећим медијима, односно удружењима: Коперникус, Удружењу Импулс Србија, РТВ Млава, Удружењу „Глас Пожаревца“, ТВ Дуга Фур.

Занимљиво је да се на конкурсу појавило удружење „Глас Пожаревца“. Реч је о удружењу које је регистровано на истој адреси као Јавно радио дифузно предузеће „Радио Пожаревац“. Удружење чини неколико запослених у радију и други појединци.

Радио Пожаревац још увек није угашен и по закону нема права на финансирање из јавних средстава. Ово удружење је одбијено на конкурсу, али не због тога што не испуњава услове конкурса, већ због специфичних критеријума, као што су значај пројекта са становишта јавног интереса, традиција у пословању, техничка и кадровска опремљеност и територија реализације пројекта.

Сви ти критеријуми наведени су као разлог код подносиоца који нису добили средства. На званичној интернет страни Малог Црнића није објављено поменуто решење, као ни одлука комисије која је радила у саставу Новица Савић (УНС), Зоран Ћулафић (НУНС, НДНВ) и Дејан Црномарковић (АНЕМ, Локал Прес).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси