Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

13. 06. 2016.

Аутор: В. Р. Извор: Данас

Највише пара за РТВ Врање

Врање - Стручна Комисија, оформљена од стране Града, а коју су чинили Младен Велоић из Ниша, Митко Јаковлевски из НУНС-а и Миодраг Попов из УНС-а, предложила је да РТВ Врање добије 52 одсто предвиђених пара или нешто више од девет од укупно 18 милиона динара, колико је намењено пројектном финансирању медија.

Истовремено, овој телевизији додељено је још четири одсто средстава за два пројекта који ће се из независне продукције емитовати на РТВ. 

Нови обрт сасвим неочекивано уследио је на 193. седници Градског већа Врања које је затражило од комисије да преиначи своју првобитну одлуку тако што би се део пара предвиђених за пројекте ОК Радија преусмерио на пројекте који нису прошли, као и на пројект одржавања сајта РТВ Врања. Како је комисија одбила да преиначи своју првобитну одлуку, чланови Градског већа су донели одлуку да део новца додељеног локалном ОК Радију преусмере двема медијским кућама -РТВ Ритму и Продукцијској групи ДН 017, за три пројекта. 

„Мука лежи у чињеници да стручна Комисија није ни по коју цену желела да одобри пројекте „Ритма“ због лошег квалитета предлога, док је пројект ДН-а сама локална власт одбацила још на почетку процеса, због непотпуне документације. Овакво понашање одлазеће локалне власти не само да је неморално, него није ни по закону - новац се не може доделити пројектима који нису ни разматрани, као што је то случај ДН-а 017. Али, очигледно, све се може кад си власт, макар и одлазећа“, наведено је на порталу ОК Радија.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

15.06.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 13:35

dokaz

Dokaz da je Zakon o sufinansiranju medija nista drugo do nastavak prakse da Opštine daju novac kome god žele, a i da komisije ničemu ne služe.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси