Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Радомир Николић: Конкурс за медије кад буде пара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

11. 06. 2016.

Извор: Бета

Радомир Николић: Конкурс за медије кад буде пара

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изјавио је данас да ће град расписати конкурс за суфинансирање медија када буде било пара у буџету.

 

"Ако не буде новца не може бити ни конкурса, не можете ни да тражите од неког ко нема. Ако нема новца, џабе тражите новац", рекао је Николић и додао да су средства за медије опредељена у буџету за 2016. годину, али да тренутно нема новца.

Упитан како коментарише то што је Крагујевац једини град у Србији који није расписао конкурс за суфинансирање медија у овој години, Николић је рекао да се налазе у групи градова који су у најтежој финансијској ситуацији.

"Наравно да нам се информисање грађана налази високо на листи приоритета, али нама у овој години 1.300 деце остаје испод црте за упис у вртиће, ако је тих 50 милиона важније уложити у медије него у изградњу вртића, хајде да питамо градјане шта они мисле", рекао је Николић.

Упитан да ли је свестан да нерасписивањем конкурса за суфинансирање медија крши Закон о јавном информисању, Николић је рекао: "Да, али је неко други раније кршио закон што није плаћао доспеле обавезе, па ми морамо сада то да плаћамо".

Он је, на питање како је за културу расписан конкурс, рекао да је култура запостављана у Крагујевцу, а да су медији "добијали превише новца у претходном периоду".

Николић је рекао да град не гаси медије, јер може да финансира само 10 до 15 одсто укупног пословања, односно програме од интереса за град.

Упитан шта је било са прошлогодишњим конкурсом за медије, он је казао да је новца било, али да медији нису кандидовали чланове комисије за доделу средстава, незадовољни тиме што учесници конкурса нису могли да буду и медији ван Крагујевца.

"За нови конкурс више није било, ни времена, ни пара", рекао је Николић и рекао да су средства која су првобитно опредељена за медије потрошена на обавезе предузећа чији је оснивач град.

Николић се новинарима обратио на конференцији за медије после конститутивне седнице Скупштине града и свог реизбора и протеста крагујевачких новинара испред зграде градске управе и разговора са учесницима протеста.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

13.06.

2016.

Slavujko [нерегистровани] у 19:09

PRST NA CELO

E, moje kolege iz Kragujevca... Dokle, bre da vas ucim kako se obezbedjuju pare???

- Ko je od vas pozvao na "razgovor" Radomirovu majku Dragicu i napravio pricu od koje citaocima suze idu na oci?
- Ko je stao na njihovu stranu kada su zlobne kolege pisale o njihovim vikendicama, ktitorstvu, rakiji od koje se ocas pobrljavi, radu Fonda,...
Ima toga toliko "vrednog" i "znacajnog" o porodici iz Bajcetine - da covek pozeli da ode u tri ...
materine (!)...
A vi i dalje cutite, nemojte o njima nista da pisete i - nece ni para da bude (za vas), naravno!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси