Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Данас протест крагујевачких новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

10. 06. 2016.

Аутор: З. Р. Извор: Данас

Данас протест крагујевачких новинара

Новинари из Крагујевца одржаће данас протест испред зграде градске управе, јер Скупштина Града две године није расписала конкурс за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса. Локална Телевизија Канал 9 која је, поред недељника „Крагујевачке новине“, најтеже погођена игнорантским односом градске управе према медијима, направила је кратки видео „Само по закону", којим позива грађане да подрже протест.

 

- Без финансија нема ни медија, без медија нема ни вести, без вести нема ни информадја. Крагујевац већ две године не расписује конкурс за финансирање медија. Ово је једини град у коме новинари волонтирају, наведено је, између осталог, у том споту којим се Крагујевчани позивају на сутрашњи протест.

Такође, за данас је заказана и конститутивна седница новогсазива Скупштине града на којој ће бити бирано ново руководство. Тако ће бити изабран и градоначелник, а једини кандидат за ту функцију јесте напредњак и син председника Србије Томислава Николића - Радомир Николић.

Управо су се њему крагујевачки новинари обраћали с питањем: „Зашто Крагујевац једини у Србији већ две године не испуњава законску обавезу везану за суфинансирање медија и зашто крши и Закон о буџету, јер је и прошле и ове године у градском буџету предвиђен новац за те намене"

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси