Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

03. 06. 2016.

Аутор: М. Митровић Извор: Дневник

Радницима минималац

КИКИНДА: Одборници Скупштине града Кикинде донели су одлуку о покретању поступка ликивидације ЈП Информативни центар Кикинда (ИЦК), које није приватизовано,због чега је крајем прошле године после 24 године емитовања програма престао са радом Радио Кикинда, најстарији електронски медиј на северу Баната. За ликвидационог управника ИЦК-а именован је Марко Марковљев.

 

Полемика се разбуктала, јер су опозициони одборници захтевали да се каже ко је одговоран за пропаст ИЦК и под каквим околностима је угашен, на шта је реаговала заменица шефа одборничке групе СНС-а Александра Мајкић, која је у минулом мандату била председница општинског парламента. Она сматра да је кривица до Закона о информисању по ком су све медијске куће морале да се приватизују у одређеном року.

Мајкићева је констатовала да папири из ИЦК нису на време послати Агенцији за приватизацију, али да за то није крив тадашњи директор Синиша Бошков, јер је ИЦК за годину и по дана вратио све дугове које је затекао од претходног директора, па и дуг „Топлани” који је био огроман и због којег је био блокиран рачун ИЦК.

- ИЦК у том тренутку није могао да плати процену тржишне вредности предузећа, пошто су били блокирани, па су се тада обратили Општини која је изашла у сусрет и из својих средстава платила процену тржишне вредности. Све то је продужило рок, у међувремену је Агенција за приватизацију скратила рокове и због тога није на време послата документација за приватизацију ИЦК - објаснила је Александра Мајкић.

Одлука о ликвидацији ИЦК, признаје Мајкићева, доноси се нешто касније него што је планирано, али се на неки начин запосленима у ИЦК излази у сусрет, јер ће за сваки месец до доношења одлуке о ликвидацији радници бити обештећени исплатом минималних зарада. Према њеном тумачењу можда и боље што је одлука о ликвидацији донета сада, него да је донета у септембру или октобру прошле године.
За приватизацију ИЦК, односно Радио Кикинде, није било заинтересованих, па су гашење сигнала и ликвидација били неизбежни.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

16.06.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 23:38

Тужно и јадно

Како је могуће да објавите текст са оволико лажи и острашћености? Гомила нелогичности већ указује на то да једино истина није речена. Радио Кикинда никада није ни имала шансу јер директор није хтео да достави документацију (погодите по чијем налогу) и отишао је на море - у року! Ништа није било неизбежно и нико не зна да ли би било заинтересованих за куповину Радија. Двадесеторо људи је, због бахатости и безобразлука, без посла. Пардон, двоје подобних су у другом медију, који финансира странка на власти. Где су била удружења, где су сада, да подрже запослене, професионалце, непартијске људе, који сада буквално немају ни за хлеб?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси