Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Градска власт не расписује конкурс за медијске пројекте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

30. 05. 2016.

Аутор: З.Р. Извор: Данас

Градска власт не расписује конкурс за медијске пројекте

Крагујевац - Да градоначелник Крагујевца Радомир Николић ниподаштава новинаре и редакције којима је у медијском фокусу град којим управља још једном је потврдио одбијањем да посленицима јавне речи одговори на једно конкретно и важно питање које му је у писаној форми прослеђено 16. маја ове године.

То питање гласило је: Да ли ће град Крагујевац расписати конкурс за суфинансирање пројеката у области јавног информисања ради остваривања јавног интереса? Ако хоће, када ће тачно то учинити, ако неће - тражимо образложење такве одлуке. Пошто су сви разумни рокови за ову законом дефинисану обавезу градске власти већ истекли, потписници писма градоначелнику дали су рок за одговор од седам дана - до 24. маја. Међутим, до тог дана нико се није огласио: ни Радомир Николић, ни било ко од његових сарадника, ниједна надлежна градска служба; ни усмено, ни писмено, ни са одговором, ни са објашњењем зашто одговора нема. Једноставно, узвраћено је апсолутним игнорисањем, наводи се у јучерашњем обраћању уредника Телевизије Канал 9 и "Крагујевачких новина", Јованке Маровић и Мирослава Николића (и овдашњих новинара који подржавају њихов захтев) Министарству културе и информисања, Министарству државне управе и локалне самоуправе, Мисији ОЕБС-а у Србији, Европској комисији, НУНС-у, УНС-у и другим медијским удружењима.

Тако је Николић задржао, додаје се у јучерашњем обраћању крагујевачких новинара надлежним домаћим и иностраним институцијама и медијским удружењима, своју "позу" да са новинарима и медијима који му нису по вољи - не комуницира, свеједно да ли му се званично обраћају питањима на која као носилац високе јавне функције мора да одговара, или, као у конкретном случају, питањем од судбинског значаја за информисање грађана, односно медијске улоге у остваривању јавног интереса који је системски прецизно одређен. Притом се подсећа да град Крагујевац 2015. године није спровео конкурс о суфинансирању медијских пројеката, иако је у првој години примене новог Закона о јавном информисању на то био обавезан и иако су у буџету града била билансирана средства за те намене. Конкурс није расписан ни у првих пет месеци 2016. године, а и за њега су наменски опредељена средства у буџету града.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

30.05.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 10:51

dokaz

Jos jedan dokaz da je Zakon los i da se mora menjati.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси