Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Главна особа за информисање у Бору – инжењерка без дана искуства у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

23. 05. 2016.

Аутор: Саша Трифуновић Извор: istmedia.rs

Главна особа за информисање у Бору – инжењерка без дана искуства у медијима

Иако је од именовања помоћника председника општине Бор за информисање прошло више од три месеца, на сајту локалне самоуправе постављена је само једна информација.

У међувремену, не само да медијска ситуација и уопште информисање јавности од стране локалне самоуправе Бор није побољашано, већ подсећа на деведесете.  

Помоћница председника општине за информисање, саобраћајни инжењер без иједног дана рада у медијима, али са квалификацијом бившег секретара општинског одбора Српске напредне странке у Бору, Александра Стојановић Чулиновић, ниједном до сада није позвала борске медије, да сазна како раде, са каквим се проблемима суочавају, како опстају на тесном тржишту, каква је комуникација са органима локалне власти и директорима јавних предузећа, да ли се новинарима прети…  

Да буде још апсурдније, општина Бор је готово свим медијима који су конкурисали за суфинансирање медијских пројеката затражила повраћај одређених средстава зато што наводно нису оправдана.

Интересантно је да нам замерке није упутило чак ни Министарство културе и информисања које је у 2015. години суфинансирало пројекат ИСТ Медиа “Старост није хендикеп”, иако су средства оправдана на идентичан начин.  

И што је још горе, готово никоме, осим у неколико случаја, није уплаћена трећа транша суфинансирања, због чега се општина Бор нашла на суду.  

У случају ИСТ медиа, општина Бор је утужена за износ од 140.000 динара и пред Привредним судом у Зајечару већ су одржана два рочишта. На друго је позвана и начелница општинске управе Љубинка Јелић, која се није одазвала правдајући свој недолазак здравственим проблемима. То је наишло на негодовање судије, будући да није достављено лекарско оправдање.  

Када је реч о транспарентности рада локалне самоуправе на официјалном сајту, ситуација је и даље очајна. Подсећамо да су сајт заједнички без икакве накнаде урадили БОР030 и ИСТ Медиа, али је и то било недовољно за ефикасан рад и редовно ажурирање. Због тога је по транспарентности на сајту, општина Бор међу последњима у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси