Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  ЛАФ о пројектном финансирању медија у Нишу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

20. 05. 2016.

Аутор: А. С. Извор: www.juznevesti.com

ЛАФ о пројектном финансирању медија у Нишу

Дијалог о томе како се расписују медијски конкурси и како се оцењују пројекти биће од стране Локалног антикорупцијског форума организован у сали нишке Скупштине, у петак 20. маја, у 11 сати.

Поред уредника, представника ЛАФ-а и НУНС-а позван и градоначелник Ниша.

Сала је отворена за грађане.

Повод за одржавање дијалога „Пројектно финансирање медија: корист за јавни интерес или власт“ су проблеми који прате конкурсе за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Ниша.

Наиме, Комисија за оцену пројеката који би требало да се подрже новцем грађана Ниша прво је одбила грађанског посматрача којег је предлагао ЛАФ, а онда је неколико чланова поднело оставке.

“Јужне вести” и “City радио” су организовали протест “Знам за јадац”, а након тога је у истом дану конкурс поништен и расписан нови.

У ЛАФ-у подсећају да је посматрача одбила и прошлогодишња комисија у Нишу, а да је мониторинг БИРОДИ-ја показао да медији који су прошле године добили највећи новац грађана Ниша нису остварили јавни интерес у области јавног информисања, већ су углавном промовисали власт.

На ову јавну дебату позвани су: Зоран Перишић, градоначелник  Ниша, Небојша Стевановић, начелник Управе за културу, Драгољуб Гајевић, бивши председник Стручне комисије за оцену пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територји Града Ниша у 2016. години, Предраг Благојевић, главни и одговорни уредник интернет портала “Јужне вести”, Видосав Радомировић, главни и одговорни уредник Телевизије “Belle amie”, Нишке телевизије и Народних новина, Светозар Раковић, генерални секретар Независног удружења новинара Србије, Зоран Гавриловић, програмски директор БИРОДИ-ја и Валентина Крстић, чланица ЛАФ-а.

Модераторка дијалога је Весна Црногорац, заменица координатора ЛАФ-а, а улаз је слободан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси