Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  “Егокулт” и Општина Неготин организовали семинар за новинаре - Како се буџетирају медијски пројекти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

18. 05. 2016.

Аутор: Јованка Станојевић Извор: УНС

“Егокулт” и Општина Неготин организовали семинар за новинаре - Како се буџетирају медијски пројекти

Општина Неготин и Удружење „Егокулт“ организовали су 17. маја семинар за новинаре "Буџетирање медијских пројеката".

„'Егокулт' је на овај начин желео да помогне медијским радницима да усаврше вештине потребне да се максимално искористе конкурси за пројектно суфинансирање и производњу медијског садржаја“, истичу у том неготинском удружењу.

Предавач је био Растислав Дурман, новинар, сценариста, уредник, редитељ и медијски консултант, оснивач и први главни уредник часописа за медијске професионалце "Линк", руководилац Одељења за развој програма РТВ Војводине.

„Непознавање специфичности медијских пројеката често доводи до превиђања неких буџетских линија што резултира неадекватним буџетом који угрожава одрживост пројекта. Управо због тога 'Егокулт' се одлучио да у сарадњи са Општином Неготин организује стручни семинар на тему буџетирања пројеката“, кажу у „Егокулту“.

„Намера нам је била да помогнемо колегама да усаврше вештине које су неопходне да искористе конкурсе за пројектно суфинансирање и производњу медијског садржаја, фондова и програма кроз различите изворе финасирања, као и да развију своје пројектне иницијативе и напишу предлоге пројеката засноване и конципиране на највишим критеријумима суфинансијера. Семинар је организован са намером да помогне пре свега новинарима који имају иницијативу, као и потенцијал за развој пројектних идеја и предлога, а посебно онима који су у процесу транзиције и приватизације медија, нажалост, остали без посла”, наглашавају Сузана Михајловић-Јовановић и Зденка Томић, овлашћени заступници Удружења “Егокулт”.

“Будућност медијске продукције зависи од пројектног финансирања и врло је важно да медијски посленици овладају вештинама писања пројеката, управо и кроз семинар који је за њих организовало Удружење 'Егокулт' из Неготина. Буџет је само један од елемената пројекта и врло је важно схватити да је он само финансијска слика садржаја који је планиран”, објашњава Растислав Дурман.

Општина Неготин је ове године за суфинансирање пројеката којима се остварује јавни интерес у области јавног информисања у буџету определила и већ распоредила 7,5 милиона динара.

За суфинансирање пројеката учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима као и унапређење професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања издвојено је 100.000 динара, а средства су добили неготинско Удружење „Егокулт“, 40.000 динара и Business centre doo Зајечар, 60.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси