Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Стајковац: Жупљани информатички неписмени
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

13. 05. 2016.

Аутор: Г. Здравић Извор: Блиц

Стајковац: Жупљани информатички неписмени

Председник општине Александровац Југослав Стајковац објавио је на званичном сајту ове општине, да су грађани Жупе информатички неписмени.

 

Он је потписао решење о додели финансијских средстава за суфинансирање медија у коме стоји да пројекат београдске Агенције Бета не може да задовољи јавни интерес за који је расписан конкурс, „због старосне структуре и недовољне информатичке писмености грађана на територији општине Александровац, нарочито у руралним срединама“.

Чланови Клуба новинара Жупе, траже од председника Стајковца да се јавно извини грађанима.

- Ово због тога, што је своју небулозну и увредњиву изјаву, дао као разлог за одбијање пројекта Агенције Бета, што нема везе са стварношћу - кажу новинари Жупе питајући Стајковца, зашто онда постоји званични сајт општине Александровац, ако Жупљани не знају да га користе?

Како је „Блиц“ већ писао, челници општине Александровац већ другу годину заредом крше медијске законе приликом доделе средстава за суфинансисрање медијских пројеката, због чега је Медијска коалиција и ове године одбила да учествује у раду општинске комисије за оцену пројеката.

Одлуком Општинског цећа СО Александровац, краљевачкој Телевизији „Мелос“ одобрено је 1.000.000 динара за суфинансирање пројекта „Жупска хроника“, док је крушевачкој РТК за исти пројекат “Жупска хроника” додељено 600.000 динара, колкико је добила александровачка ТВ “Дискос” за пројекат “Јавни медијски сервис свих грађана Жупе”.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси