Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

12. 05. 2016.

Аутор: З.М. Извор: Данас

Угрожен медијски конкурс

Два од три члана Стручне комисије која предлаже расподелу 68 милиона динара који су ове године у буџету града Ниша опредељени за медијске пројекте поднела су оставку, потврдио је јуче начелник нишке Управе за културу Небојша Стевановић и најавио да ће се изабрати два нова члана комисије.

Оставке су поднели Маја Раковић, председница Удружења радио станица РАБ и Владета Радовић, шеф Департмана за комуникологију и новинарство Филозофског факултета у Нишу. Оне су поднете након информација да је Стручна комисија донела одлуку да 75 одсто средстава буде подељено медијима који су, по извештајима Савета за борбу против корупције и Локалног антикорупцијског форума Ниш, по различитим основама блиски властима, што је изазвало негативну реакцију дела медија и јавности. Таква расподела новца је повод да се данас у подне на Синђелићевом тргу организује протест „за слободу медија“. 

Радовић је медијима доставио текст оставке у којој је Управи за културу предложио и да се Стручна комисија расформира. У образложењу оставке навео је да је подоноси између осталог јер „не постоје услови за адекватну оцену пројеката“, као и због тога што комисија „није успела да створи модел који би гарантовао валидност поступка".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси