Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Лесковац: За медијске пројекте 20 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

06. 04. 2016.

Извор: УНС

Лесковац: За медијске пројекте 20 милиона динара

Са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем, представници тринаест локалних медија чији су пројекти добили зелено светло на градском конкурсу, потписали су јуче уговоре о суфинансирању медија.

Обраћајући се присутнима градоначелник Цветановић је истакао да је трочлана комисија оцењивала пројекте и одлучила да новац додели локалним медијима, те да лично сматра да је то исправна одлука.                                                                   

“Локална самоуправа ће увек подржавати медије с територије града Лесковца, али новац из буџета ће у будућности морати да буде само део средстава која ће помагати у благовременом и тачном информисању“, поручио је Цветановић и додао да су о пројектима одлучивали професионалци, новинари Срђан Цонић и Александар Давинић из Лесковца  и Горан Владковић из Врања.  

Иначе, на конкурс је стигло 35 пројеката којима је тражена укупна сума од више од 80 милиона динара. Одборено је 13 пројеката за које је издвојено око 20 милиона динара, што је износ предвиђен буџетом град за 2016. годину.                        

Телевизији Лесковац одобрено је 4,8 милиона, Динкому К-1 и Протоколу К-1, који су у власништву породице Живковић, укупно 4,5 милиона, по 2 милиона добиле су локалне телевизије Студио МТ и 4С, а 1,78 милиона Нова наша реч и агенција Југпрес, обе под руководством чланова породице новинарке Љиљане Стојановић. Порталу Југмедиа, за пројекат „Заједно за безбедност“ одобрено је 1,2 милиона, по милион динара добиле су нишке телевизије Belle Amie и КЦН. Агенција СДС Срђана Стаменковића добила је 800.000 динара, 300.000 додељено је агенцији  Инфопрес ДБС Братислава Илића, а 100.000 агенцији Инфо центар Југ.      

Нишке регионалне телевизије КЦН и Belle Amie једини су медији ван Лесковца којима су одобрена средства из локалног буџета.                                                                                                    

 

Коментари (3)

Остави коментар
сре

06.04.

2016.

Zoran [нерегистровани] у 20:07

gle cuda?

a od televizija tu su upavo one pod direktnom ingerencijom vlasti- porodica Radomirovic i Bellamie i Kopernikus!
Uz to, RTS, čiji je novinar bio predsednik Komisije nikada nije kritikovao lokalnu vlast u Lekovcu, a toliko toga ima!!!

Одговори
сре

06.04.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 18:13

Re: Hvala

Mozda postoji neki propust, ali to se dogodi i najvecim ekspertima. Medjutim cestitam komisiji na doslednosti da neki koji su godinama privelegovani ovog puta ne dobiju sredstva iz budzeta koja izdvajaju gradjani Leskovca

Одговори
сре

06.04.

2016.

Bane [нерегистровани] у 14:33

legalizovani lopovluk

Bratislav Ilic je dobio u Leskovcu novac. U Vladičinom Hanu je predsednik komisije, gde će on nekom drugom da. Ti meni, ja tebi. A svi srećni jer su zajednički uz podršku Medijske koalicije ugasili Radio Leskovac, čiji je direktor, gle čuda, opet bio Bratislav Ilić. Ovo je organizovana pljačka lokalnih budžeta.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси