Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 03. 2016.

Извор: Данас

Поводом текста Петра Јеремића „Тендедозна информација" (Данас, 24.03.2016)

Изузета из одлучивања

У реаговању Петра Јеремића, извршног секретара УНС-а и сада већ бившег члана Стручне комисије за оцену суфинансирања пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Ниша, објављеном у рубрици Дијалог 24. марта 2016, наведене су неосноване оцене уз које је апострофирано и моје име.

Након сугерисања да бих се иза потписа Р. Д. могла „крити" ја, Јеремић закључује да бих писањем текста, па и антрфилеа на који је реаговао „прекршила одредбе Кодекса новинара Србије" јер „имам очигледан интерес као чланица Локалног антикорупцијског форума Ниш, који би требало да независно надзире процес пројектног суфинансирања".

Зарад јавности сам дужна да саопштим да ја као координаторка и чланица ЛАФ-а Ниш ни на који начин не учествујем у активностима ЛАФ-а поводом овог Конкурса, што би се поред осталог, из оваквих навода могло закључити, јер сам се изузела из свих одлучивања и поступања овог тела везаних за спровођење Конкурса до његовог завршетка, а по потреби и касније.

Разлог за моје изузеће, о чему наравно постоји доказ, јесте чињеница да је дневни лист Данас кандидовао пројекат на Конкурсу, те је потпуно суспендовање мог учешћа у овом делу активности ЛАФ-а начин да се избегне конфликт интереса, као и кршење професионалних и етичких прописа и стандарда. Чињеница је, такође, да ЛАФ није започео да независно надзире овај Конкурс, а да се за сада не зна да ли ће то уопште чинити. 

Зорица Миладиновић, новинарка дневног листа Данас

Коментари (1)

Остави коментар
пон

28.03.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 13:54

skandal

Ovo je samo jedan od mnogih u nizu slučajeva kada se ne poštuje Zakon niti pravilnik. U svakoj komisiji bar jedan član je u sukobu interesa. Članovi komisije su ili radnici medija koji dobijaju novac ili saradnici koji se nalaze na impresumu nekih novina.O stručnosti komisije ne bih, ali uns , nuns i ostali treba da analiziraju koga apliciraju u komisije jer je neophodno da članovi imaju bar iskustvo u rukovodjenju finansijama. O tome da niko ne priča o pravdanju novca i narativnim izveštajima odnosno o tome da mediji nenamenski troše novac poreskih obveznika drugom prilikom . Sve u svemu svi ste gospodo saučesnici u lakrdiji koja se zove medijsko sufinansiranje.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси