Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Спречите дискреционо трошење јавног новца за медије у време кампање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 03. 2016.

Извор: boom93.com, БИРОДИ

Спречите дискреционо трошење јавног новца за медије у време кампање

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) позивао је премијера и координатора борбе против корупције, Александра Вучића, да користећи своју, пре свега несумљиву политичку моћ, спречи да се по други пут за мање од годину дана потроши више од 100.000.000 динара на финансирање медијских садржаја који су у функцији промоције локалне самоуправе којом управља странка чији је Вучић председник и са њима партијски и интересно повезани власници медија.

Све то супротно закону који дефинише да се овај новац користи за заштиту интереса грађана у медијима.

У прилог овоме говори више чињeица, наводи се у саопштењу.

Имајући у виду да се ради о једном од највећих медијских конкурса у Србији, као и да се конкурс расписује у време предизборне кампање, БИРОДИ апелује на премијера да се ангажује и да у консултацији са Министарством културе и информисања спречи реализацију конкурса око кога се ситуација додатно компликује.

Наиме, неприхватање Грађанског посматрача као и на прошлогодишњем конкурсу од стране новоизабране Стручне комсије већином од два на према један члана резултирало је оставком Петра Јеремића из УНС-а на место члана, чиме је показао осећај за јавни интерес значај и значај поштовања интегритета професије.

Оставком Петра Јеремића Стручна комсија је изгубила легалитет, а правни оквир за такве случајеве не постоји.

У нади да ће Србије бити држава системске борбе против корупције, а не држава чија борба против корупције зависи пре свега од пофесионалног интегритета појединца, БИРОДИ захтева од премијера да помогне да се реализују препоруке ЛАФ-а, тако што ће нова Стручна комсија бити изабрана по критеијумима које је дефинисало ово независно тело за борбу против корупције Града Ниша, које је узус за локална тела за борбу против корупције која су предвиђена Националном стратегијом за борбу против корупције.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

28.03.

2016.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 22:41

"НЕСУМЉИВО"

Сасвим је "несумљиво" да сте ви неписмени. Онај ко је спреман да другима приписује грешке, критикује и држи придике, морао би макар да познаје језик на којем то чини, али за БИРОДИ (ма шта то било), то правило не важи. Да је другачије, онда би знали да у српском језику не постоји реч несумљиво и да се то учи у првим разредима основне школе. Овако, важно је да се неко или нешто опљуне, па макар и неписмено.
П.С.
Уредниче, молим Вас да не објављујете неписмене текстове, јер ово читају новинари, професионалци, а не неписмени друштвено-политички радници.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси