Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Конкурс општине Брус за суфинансирање медијских пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

18. 02. 2016.

Конкурс општине Брус за суфинансирање медијских пројеката

На основу члана 17.и 19.Закона о јавном информисању и медијима (,,Службени гласник РС”, број 83/14) , члана 4. Одлуке о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања (,,Службени лист општине Брус”, број 12/2015) и члана 42. Статута општине Брус (,,Службени лист општине Брус”, број 14/08...10/2014- пречишћен текст) Председник општине Брус расписује

 

                                                             ЈАВНИ ПОЗИВ

за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Брус у 2016. години

 

ПРЕДМЕТ КОНКУРСА

Предмет конкурса је избор пројеката из области јавног информисања на територији општине Брус који ће бити суфинансирани средствима из буџета општине Брус за 2016. годину, у укупном износу од 2.000.000,00 динара.

Конкурс за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса расписује се за пројекте:

1) производња медијских садржаја

Пројекти који се предлажу треба да су намењени јавном информисању грађана на територији општине Брус о збивањима на локалном нивоу, односно о раду органа општине Брус, о раду јавних предузећа, установа и организација чији је оснивач општина Брус, о актуелностима у образовању, здравству, култури, спорту, туризму, пољопривреди, привреди, предузетништву, о људским правима, верским правима, заштити животне средине, заштити омладине и деце и уметничком стваралаштву.

ПРАВО УЧЕШЋА

1) издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медија,који се води у Агенцији за привредне регистре;

2) правно лице, односно предузетник, који се бави производњом медијских садржаја и који има доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија;

Право учешћа на конкурсу немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода.

Учесник конкурса може конкурисати само са једним пројектом.

Пројекат у смислу овог конкурса подразумева заокружену програмску целину или део целине (жанровска или временска ) која доприноси остваривању јавног интереса у складу са Законом и Одлуком.

Учесник конкурса може поднети захтев за суфинансирање пројекта у износу до највише 80% вредности предложеног пројекта, односно највише до износа утврђеног конкурсом.

ОБЈАВЉИВАЊЕ КОНКУРСА И РОКОВИ

Конкурс се објављује у дневном листу ,,Политика” и на веб-сајту општине Брус.

Рок за подношење пријаве на конкурс је 15 дана од дана објављивања.

Одлуку о расподели средстава са образложењем доноси Председник општине, а на основу предлога комисије.Одлука се доноси  у форми решења, најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса и иста ће бити објављена на веб-сајту општине Брус и достављена сваком учеснику конкурса у електронској форми.

ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

Пријава се подноси на Обрасцу бр.1, који се преузима са веб-сајта општине Брус.

Подносилац пројекта је дужан да  поднесе следећу документацију:

1) фотокопија решења о регистрацији правног лица или предузетника у Агенцији за привредне регистре

2)фотокопија решења о регистрацији из Регистра медија, односно Регистра јавних гласила који води Агенција за привредне регистре,

3)дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма издата од Републичке радиодифузне агенције,

3) доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија,

4) доказ да рачун медија , односно правног лица, односно предузетника који је учесник конкурса није блокиран,

5) оверену изјаву да учесник конкурса  нема изречене мере од стране државних органа, регулаторних тела или тела саморегулације у последњих годину дана, због кршења професионалних и етичких стандарда,

6)пријаву на конкурс, са детаљним описом пројекта, на прописаном обрасцу,

7)спецификација трошкова и укупан износ који се потражује од општине Брус.

Пријава са документацијом се подноси у једном примерку на писарници Општинске управе општине Брус са назнаком-,,НЕ ОТВАРАЈ-Пријава на конкурс за јавно информисање”, или путем поште, препорученом пошиљком са свом потребном документацијом на адресу Краља Петра I 120, 37220 Брус.

Конкурс и Образац за пријаву објављују се и на веб-сајту општине Брус, где су видљиви и доступни све време трајања Конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати, као ни пријаве које су поднете на погрешном обрасцу.

КРИТЕРИЈУМИ ЗА ОЦЕНУ ПРОЈЕКАТА

Пријаве на конкурс биће оцењене према мери у којој су предложене пројектне активности подобне да остваре јавни интерес у области јавног информисања и према мери у којој, на основу поднете документације, учесник на конкурсу пружа већу гаранцију привржености професионалним и етичким медијским стандардима.

Критеријуми за оцењивање пројекта су:

1) Мера у којој је предложена пројектна активност подобна да оствари јавни интерес у области јавног информисања:

-у којој мери су предложена пројектна активност и изложени циљеви њене  реализације релевантни за остваривање намене конкурса;

-у којој мери је вероватно да ће предложене пројектне активности довести до остваривања постављеног циља ( могу се утврдити на основу начина на који је објашњена веза између активности и циљева, прецизности индикатора успеха, квалитета предложеног метода евалуације, претходног искуства кључних чланова пројектног тима и других чинилаца које може да одреди општина која расписује конкурс);

-у којој мери однос предложених трошкова и очекиваних резултта указује да би  коришћењем буџетских средстава на најрационалнији начин био остварен јавни интерес.

2) Мера пружања веће гаранције привржености професионалним и етичким медијским стандардима:

-да ли су учеснику конкурса изречене мере од стране државних органа, регулаторних тела или тела саморегулације у последњих годину дана, због кршења професионалних и етичких стандарда,

-доказ о томе да су након изрицања казни или мера предузете активности које гарантују да се сличан случај неће поновити.

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У РАДУ КОМИСИЈЕ

Позивају се новинарска и медијска удружења, као и медијски стручњаци заинтересовани за рад у комисији да доставе предлог за чланове комисије.Уз предлог за члана комисије доставити и кратке биографије. Предлоге слати председнику општине Брус до закључења конкурса, у затвореној коверти са назнаком ,,Предлог за члана комисије за конкурс за јавно информисање.Рок за достављање предлога је исти као рок за подношење пријава на конкурс.

Предложена лица  не смеју бити у сукобу интереса нити обављати јавну функцију, у складу са правилима о борби против корупције.

Право на предлагање члана имају новинарска и медијска удружења која су регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса.

 БРОЈ :400-100/2016 -II                                                     ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БРУС

12.02.2016.године                                                                   Милутин Јеличић, дипл.ацц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси