Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Општина Житиште прекршила Закон о јавном информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

03. 01. 2016.

Извор: www.zitiste.info

Општина Житиште прекршила Закон о јавном информисању

Крајем маја месеца општина Житиште је раскинула уговор са свим медијским кућама, тада је речено да се ово чини због новог закона о информисању по ком локалне самуправе не могу да учествују у финансирању медијских садржаја, а средства једино се могу доделити путем конкурса.

Тада је речено да ће се наредних месеци расписати конкурс и да ће се планирана средства у износу од 6 милона доделити за суфинансирање медијских садржаја по пројекту.

Конкурс никад није расписан али локална самоуправа је наставила да ангажује сниматеље и снима поједина дешавања.

Нејасно је зашто се прилози са ових догађаја нигде не емитују, а локалне, регионалне и националне медије нико не позива на те догађаје.

Председник општине Митар Вучуревић мисли да ће оваквим начином "извештавања" оправдати Споразум о сарадњи у области јавног информисања који је потписао 1. јула 2015. године са фирмом "Linea electronics" из Новог Сада.

Ова фирма по подацима Регулаторног тела за медије има сагласности за емитовање програма само путем кабловско дистрибутивних система СББ за подручје града Зрењанин као и београдских општина Раковица и Миљаковац и дозволу за емитовање програма путем кабловско дистрибутивног система оператора AVCOM.

Кабловске мреже СББ и AVCOM не покривају територију општине Житиште па се поставља питање зашто је председник Митар Вучуревић потписао споразум са фирмом "Linea electronics" из Новог Сада и по ком основу је баш ово предузеће изабрано за сарадњу у области јавног информисања са општином Житиште.

Инфо Центар је имао увид у овај споразум а њега можете преузети на овом линку: https://goo.gl/photos

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси