Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Студију Б више од половине новца на конкурсу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

10. 12. 2015.

Извор: www.b92.net

Студију Б више од половине новца на конкурсу

Град Београд доделио је 23 милиона динара Студију Б на конкурсу за суфинансирање производње медијских садржаја, што је више од половине укупног новца. Како је објављено у Решењу о расподели средстава, од 45 милиона динара највећи део припао је Студију Б за емисију "Београде, добар дан", док је 2,5 милиона добило предузеће "Инфобиро" за пројекат "Београдске актуелности", који се бави медијским праћењем рада градоначелника и органа града.

По два милиона динара добили су "Србија данас доо" за пројекат "Здраво здравље!", радио ХИТ ФМ за "НЕвидљиви (људи)", Радио Каролина за пројекат "КУЛтура", "Internet group doo" за пројекат "Београд, град великог срца" и "Агенда 2020" за пројекат "Даунов синдром - живети као сав нормалан свет".

Иначе, ТВ Студио Б је однедавно у власништву "Максим медиа" групе, која под својим окриљем има и радио ХИТ ФМ, Радио Каролину, као и још неколико радио станица у Србији, међу којима је најпознатија ТДИ Радио, чији пројекат није прошао на овом конкурсу.

Такође, ни пројекат ЈАТ радија, истог власника, није добио тражена средства. 

Представници УНС и НУНС су раније рекли да је нелогично да у комисији за пројектно финансирање нема никога из тих удружења, а да је питање "како ће бити донета објективна одлука", с обзиром на то да је један од чланова комисије новинар Студија Б. 

Како је објављено, у комисији су на предлог новинарских удружења били новинари и уредници РТС, ТВ Пинк, Студија Б, Вечерњих Новости и представница Асоцијације медија, од којих су неки од њих у документацији наведени као медијски експерти. Решење о расподели је доступно на овом линку.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

10.12.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:58

KONKURS

док је 2,5 милиона добило предузеће "Инфобиро" за пројекат "Београдске актуелности", који се бави медијским праћењем рада градоначелника и органа града.

Ma kakav Pravilnik i Zakon a i cemu...

Одговори
чет

10.12.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 10:54

KOMENZACIJA

Kupi medije da ti vratimo pare.... Projektno sufiniansiranje sa ovim konkursom gubi svaki smisao postojanja. Na kraju jedne kalendarske godine dodeljuju se sredstva za tekucu godinu. Neka nam experti objasne kako ce se novac na ovom konkursu pravdati , neka nam objasne cime se bave oni kojima se daju milioni, koje medije to oni imaju, koje to troskove prave i koliko ce novo zaposlenih biti prijavljeno na osnovu nekog od konkursa. O tome da je jedan od pet clanova radnik firme koja je dobila 27 miliona je nepotrebno komentarisati. A UNS i ostali deo koalicije neka dobro protumaci pravilnik o sufinansiranju i konkurs gde se kaze da mediji koji su se finansirali iz budzeta ne mogu biti ucesnici konkursa, jer ovde se istom mediju koje je finansirano od strane grada beograda daju ogromna sredstva, Mozemo mi ovde komentaristati , praviti forume, buniti se, ali sustina je jedna, Konkurs je samo verifikacija zelja politicara.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси