Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Општина Mали Иђош подржава акцију УНС-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

08. 12. 2015.

Извор: УНС

Општина Mали Иђош подржава акцију УНС-a

„Залажем се за независно и транспаретно новинарство. У складу са тим се слажем са акцијом да се издваја два одсто буџета и више за пројектно финасирање медија“, рекао је председник општине Мали Иђош, Марко Ровчанин.

„Рад општине треба да буде транспарентан, а да би то било могуће мора се омогућити рад новинарима. Мислим да свака локална самоуправа у скаду са својим могућностима издваја новац“, објаснио је Ровчанин.

Удружење новинара Србије (УНС), покренуло је  децембра прошле године и  акцију „Градови и општине – пријатељи медија" којом позива локалне самоуправе да подрже иницијативу УНС-а да најмање2 одсто буџета за наредну годину определе за пројектно финансирање медија .

„Ако све транспарентно радимо, онда треба да издвајамо и новац за финасирање медија. Ми смо свакако као локална самоуправа за медије издвојили скоро два одсто из буџета. Око пет милиона динара издвојили смо ове године“, рекао је Руководилац одељења за буџет, финансије, грађевинарство и имовинско-правне послове Силард Барањи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси