Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

07. 12. 2015.

Аутор: Р. Ирић Извор: Блиц

Бахато понашање Захаријева

У општини Босилеград и даље ради неприватизована РТВ Босилеград, а локална самоуправа редовно измирује обавезе према запосленим радницима.

 

Истовремено, општина Босилеград је вероватно једина у Србији која у 2015. години није расписала конкурс за пројектно суфинансирање медија. 

Локална самоуправа и њен председник Владимир Захаријев не обазиру се на српске медијске законе, кријући се иза чињеница да РТВ послује у саставу Центра културе и што је Босилеград сиромашна погранична општина. 

Саша Мирковић, државни секретар у Министарстви културе за медије, каже да је поступак општине Босилеград противзаконит и да се то питање мора хитно отворити и решити. 

- Што се тиче конкурса за суфинансирање медија, то је одраз укупне политике коју у Босилеграду води Владимир Захаријев. А што се тиче приватизације, тамошња РТВ Босилеград мора хитно бити пререгистрована у медиј. Једноставно, Захаријев не може да ради шта хоће и да се понаша бахато - каже Мирковић. 

Медијски закони скоро да не допиру до Захаријева. Збуњени су и у медијским удружењима.

- Када је у питању Босилеград, ништа нам није јасно. Не разумемо у ком времену они живе и по којим се законима управљају - каже Светозар Раковић, генерални секретар НУНС-а. 

Држава је била дужна да се до 31. јула повуче из медија, а самоуправе да пређу на пројектно фи нансирање медија.

- Ми смо општина која нема новца за подршку медијима. О томе смо обавестили министарство - објашњава Захаријев и додаје да би могли да распишу конкурс „уколико буде више новца“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси