Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  (Су)финансирање медијa по Драгану Марковићу Палми
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

03. 12. 2015.

Извор: УНС

(Су)финансирање медијa по Драгану Марковићу Палми

“Нема суфинансирање. Паре морају да се зараде”, био је кратак, јасан и аутентичан председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма одговарајући на питање УНС-а када ће у том граду бити расписан конкурс за суфинансирање медија. “Ми ћемо да распишемо конкурс да нас медијске куће прате, оно што је интерес града Јагодине, значи, Зоолошки врт, Аква парк, Музеј воштаних фигура. Значи, не постоји термин суфинансирање”, појаснио је.

 

“Али, оно што вас интересује, моја телевизија не излази на конкурс, и моја телевизија ништа не наплаћује, и немамо ни директне ни индиректне уговоре. То је за вас најважнији одговор”, појаснио је Марковић.

На питање колико је градском руководству Јагодине важна сарадања са локалним медијима, односно да имају добру сарадњу, он је кратко казао:

“Није нама важно да имамо добру сарадњу. Шта значи добра сарадња? Ми оно што радимо, новинари нас прате и то је то”. 

Марковић је такође рекао да није упознат са податком колико новинара и медијских радника Јагодине ради у локалним медијима.

Град Јагодина је дом најстарије медијске куће у Поморавју, Јавног информативног предузећа “Нови пут” које је ове јесени продато кабловском провајдеру “Коперникус кејбл нетворк” за 46.260 евра. У саставу те куће је и један од најстаријих локалних листова у Србији, недељник “Нови пут”, који је објавио више од 2460 бројева, а трансформацију власништва доживео је, симболично, на 70 рођенадан. Нешто млађа је радио “Јагодина”, такође део продате својине, основана 1962. године, као и телевизија “Јагодина” која је ове године навршила 15 година постојања.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

04.12.

2015.

bivsi radnik [нерегистровани] у 11:33

културо евеме

Недељник „Нови пут” чинили су људи који су власничком трансформацијом остали без посла. Сада су ти људи буквално на улици. Ти људи имају породице, шта са њима, коме су они потребни. Нико и не пита за нас. Не мора ни да пита. Преко 15 година сам уложио себе у то предузеће, и сада сам на улици. Нисам јурио „Ташту по Ресавици”...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси