Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Удружења: Омогућити невладиним организацијама приступ седницама независних комисија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

01. 12. 2015.

Аутор: Локал прес Извор: НУНС,НДНВ,АНЕМ,Локал прес

Удружења: Омогућити невладиним организацијама приступ седницама независних комисија

Новинарска и медијска удружења (НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес) сматрају да би се новим законским решењима морала гарантовати могућност представницима грађанског друштва да надгледају целокупан процес доделе средстава за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса, и то на свим нивоима.

Представницима грађанског друштва потребно је омогућити активно учешће у одређивању јавног интереса који ће се суфинансирати, приступ заседањима независних стручних комисија за оцену предлога медијских пројеката, али и учешће у евалуацији реализованих активности у оквиру одобрених пројеката и целокупног процеса.

Указујемо да су у у појединим срединама представници цивилних организација онемогућени да присуствују заседањима комисије, што указује на могуће нерегуларности у раду тих комисија.

Залажемо се за највиши степен транспарентности током целокупне процедуре доделе буџетских средстава за јавно информисање, али и реализације медијских пројеката у складу са јавним интересом.

Београд-Нови Сад-Крагујевац,

1. децембар 2015.

Независно удружење новинара Србије

Независно друштво новинара Војводине

Асоцијација независних електронских медија

Асоцијација локалних независних медија Локал прес

Коментари (1)

Остави коментар
сре

02.12.

2015.

Dodo [нерегистровани] у 20:21

Prisustvo i za podnosioce projekata

Možda bi bilo pametno da radu komisija prisustvuju i zainteresovani podnosioci projekata. To bi u mnogo čemu ubrzalo postupak i pojednaostavilo stvari.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси