Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Ужице без новог конкурса за медије до краја 2015.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

26. 11. 2015.

Извор: УНС

Ужице без новог конкурса за медије до краја 2015.

"С обзиром на економску ситуацију, кратак период до краја године и могући ребаланс буџета, нисмо у могућности да распишемо нови конкурс", каже за УНС Тихомир Петковић, градоначелник Ужица.

 

Лоша је вест за медије у Ужицу који су се надали додатним средствима до краја године, јер је Ужице међу градовима који је најмање издвојио новца за пројектно финансирање медија. Почетком 2015. на 11 пројеката распоређено је 6 милиона динара, што чини тек 0,26 одсто буџета града.

"Подржавам иницијативу УНС-а (2 одстоза медије) и сматрам да је због грађана и њиховог квалитетног информисања потребно издвојити више средстава. После јавних расправа о нацрту буџета за 2016. годину и исказаних потреба на тим расправама, урадићемо предлог буџета који ће, надам се, задовољити и потребе у области јавног информисања", каже Петковић.

Сви медији у Ужицу су у приватној својини, а последњих неколико година пројектима конкуришу за средства из градског буџета. Иако, дакле, постоји пракса, и ове године се нешто ново научило. Наиме, град је предложио комисију која је већином била састављена од запослених у Градској управи Ужица, али је на захтев Коалиције новинарских и медијских удружења састав комисије промењен.

"По добијеним предлозима новинарских удружења, Комисију су сачињавали Надежда Тошић (Локал прес и АНЕМ), Новка Илић (УНС), Ненад Ковачевић (НУНС и НДНВ), Срђан Петровић, дипл. политиколог-новинар и Петар Благојевић, струковни менаџер, представници града. Комисија је урадила предлог расподеле средстава на основу Правилника и критеријума, мислим да је квалитетно урадила свој део посла, да је реално оценила пројекте који су пристигли и определила одговарајуће суме новца. Ја сам се сложио са њиховим предлогом у целини и  прихватио га без икаквих измена", каже Тихомир Петковић.

Јавне расправе о нацрту новог буџета требало би да се одрже до половине децембра. Према ранијим искуствима завршној расправи присуствују чланови Градског већа, представници месних заједница и грађани који отворено дискутују и износе  замерке на рад градских служби.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси