Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Председник општине Сокобања Димитрије Лукић: Два одсто за медије је превише за локалне буџете

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

19. 11. 2015.

Извор: УНС

Председник општине Сокобања Димитрије Лукић изјавио је за Удружење новинара Србије (УНС) да је ова општина „у 2015. години издвојила 1,2 одсто буџета за информисање и да је то и превише с обзиром на то какав је квалитет услуге“, чиме није подржала акцију "Градови и општине-пријатељи медија" којом УНС позива локалне самоуправе да издвоје минимум два одсто буџета за суфинансирање производње медијских садржаја.

Димитрије Лукић навео је да иницијативу УНС-а не подржава "из два разлога".

"Прво, сматрам да је издвајање од 2 одсто превише за осиромашене локалне буџете, и друго, кроз приватизацију локалних медија изршена је недозвољена власничка концентрација медија и финансирање медија из локалних буџета није гарант њиховог професионализма, објективности и непристрасности, напротив“.

По његовим речима, следеће године општина Сокобања планира да издвоји средства на нивоу ове године.

„Локални медији ће опстати до наредних избора, а после тога ће пропасти. Незадовољан сам информисањем у нашој општини и не мислим да га мењам, а у појединим случајевима то је непоправљиво. Лустрација и забрана власништва над медијима је за поједине једино решење“, закључио је Димитрије Лукић.