Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Председник општине Сокобања Димитрије Лукић: Два одсто за медије је превише за локалне буџете
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

19. 11. 2015.

Извор: УНС

Председник општине Сокобања Димитрије Лукић: Два одсто за медије је превише за локалне буџете

Председник општине Сокобања Димитрије Лукић изјавио је за Удружење новинара Србије (УНС) да је ова општина „у 2015. години издвојила 1,2 одсто буџета за информисање и да је то и превише с обзиром на то какав је квалитет услуге“, чиме није подржала акцију "Градови и општине-пријатељи медија" којом УНС позива локалне самоуправе да издвоје минимум два одсто буџета за суфинансирање производње медијских садржаја.

 

Димитрије Лукић навео је да иницијативу УНС-а не подржава "из два разлога".

"Прво, сматрам да је издвајање од 2 одсто превише за осиромашене локалне буџете, и друго, кроз приватизацију локалних медија изршена је недозвољена власничка концентрација медија и финансирање медија из локалних буџета није гарант њиховог професионализма, објективности и непристрасности, напротив“.

По његовим речима, следеће године општина Сокобања планира да издвоји средства на нивоу ове године.

„Локални медији ће опстати до наредних избора, а после тога ће пропасти. Незадовољан сам информисањем у нашој општини и не мислим да га мењам, а у појединим случајевима то је непоправљиво. Лустрација и забрана власништва над медијима је за поједине једино решење“, закључио је Димитрије Лукић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси