Насловна  |  Актуелно  |  Медијски конкурси - пројектно суфинансирање  |  Спорни медијски конкурси у Прешеву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

10. 11. 2015.

Аутор: Б. Г. Извор: juznevesti.com

Спорни медијски конкурси у Прешеву

Након што је претходно фаворизовала медије који извештавају на албанском језику, општинска власт у Прешеву расписала нови конкурс на коме право учешћа имају само прешевски медији.

 

У "Врањским новинама" је у четвртак објављен нови оглас за такозвани "медијски конкурс" Општине Прешево иако претходни, из септембра, још није завршен, а према непотврђеним информацијама је и поништен.

Генерални секретар Независног удружења новинара Србије (НУНС) Светозар Раковић подсећа да је Медијска коалиција већ недавно реаговала због уочених неправилности на претходном конкурсу.

“Према извештајима чланова конкурсне комисије начелник општинске управе је покушао да им наметне став Националног савета Албанаца да се одбаце сви пројекти медија који не извештавају на албанском језику, што није био услов конкурса. Слична ствар је само поновљена”, каже Раковић.

По тексту конкурса, који и даље није објављен на сајту Општине, право учешћа овог пута имају само медији који су регистровани у Прешеву.

Међутим, тиме се, сматра уредник "Врањских новина" Никола Лазић, поново фаворизију албански медији.

“У Прешеву нема медија на српском језику. Једино општинска ТВ има програм и на српском, али питање је да ли та телевизија уопште има право учешћа”, каже Лазић.

У Независном удружењу новинара Србије (НУНС) кажу да њих Општина управа није обавестила ни о расписивању новог конкурса, нити шта се десило са претходним.

Да није позната судбина конкурса из септембра потврђују и поједини учесници, који и даље чекају његове резултате.

Иначе, на насловној страни сајта Општине Прешево и даље као главна вест стоји оглас за "медијски конкурс" из септембра.

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

11.11.

2015.

Preseva [нерегистровани] у 14:51

Nije istina

Nije istina sto pisite. Tekst konkursa je objavljen na sajt opstine pre 2 dana i odluka o ponisten prvog konkursa. Vidite sto pisite.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси